Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Péntekig lehet szavazni az ellenzéki főpolgármester-jelöltekre – Puzsér máris visszalépésre szólítja Horváth Csabát
2019-01-29 14:17:22
Péntekig lehet szavazni az ellenzéki főpolgármester-jelöltekre – Puzsér máris visszalépésre szólítja Horváth Csabát

Péntekig lehet szavazni az ellenzéki főpolgármester-jelöltekre – Puzsér máris visszalépésre szólítja Horváth Csabát

Szavazni az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Szolidaritás irodái mellett Budapest több pontján, köztéri sátrakban, illetve online is lehet. Ilyen szavazósátrat állítanak fel a Széll Kálmán téren, a Blaha Lujza téren, a Nyugati téren, a Móricz Zsigmond körtéren, az Örs vezér terén, az újpalotai Fő téren, illetve a csepeli Görgey Artúr téren is.

 

Szavazni fényképes igazolvánnyal és lakcímkártyával lehet. Eredmény vasárnap délután várható.

 

Történelminek nevezte a megkezdődött főpolgármester-jelölti előválasztást Karácsony Gergely. A Párbeszéd jelöltje szavazatának leadása előtt azt mondta: önmagát tartja Tarlós István legesélyesebb kihívójának, és megválasztása után a budapestiekkel együtt szeretné alakítani a várost.  Az előválasztás kapcsán hozzátette, hogy azzal már elégedett lenne, ha tízezren vennének részt a szavazáson.

 

Molnár Zsolt, a kezdeményező MSZP budapesti elnöke a fővárosban, a Nyugati téren, sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta, hogy az őszi önkormányzati választáson "egy az egy elleni küzdelemnek" kell lennie, így lesz esélye az ellenzéknek legyőznie a Fidesz-KDNP jelöltjét, Tarlós István főpolgármestert.

 

Időközben Horváth Csaba úgy nyilatkozott, hogy szerinte nem lesz második forduló, mivel – véli - Puzsérnak nem lesz érdemi támogatása, bár ezt az előválasztás lenne hivatott lemérni. "Ez a nyilatkozat szöges ellentétben áll annak a megállapodásnak a szellemével, amit az MSZP nevében Ön, a Párbeszéd nevében Karácsony Gergely és Puzsér Róbert kötött december elején" - olvasható a Sétáló Budapest közleményében, melyet az MSZP budapesti elnökének, Molnár Zsoltnak címeztek Puzsérék:

 

„Tisztelt Molnár Zsolt!

 

Az elmúlt héten a Népszavának adott interjúban Horváth Csaba az MSZP főpolgármester-jelöltje annak a véleményének adott hangot, hogy az előválasztás második fordulójára nem lesz szükség, ’mert addigra Puzsérnak nem lesz érdemi támogatottsága.’ Ez a nyilatkozat szöges ellentétben áll annak a megállapodásnak a szellemével, amit az MSZP nevében Ön, a Párbeszéd nevében Karácsony Gergely és Puzsér Róbert kötött december elején.

 

Horváth Csaba megkérdőjelezi az előválasztás második fordulójának szükségességét, ami nyílt hadüzenet nem csak Puzsér Róbertnek, hanem a teljes ellenzéki együttműködésnek. Tiszteletlenség, mind az LMP, mind a Jobbik, mind a Momentum, mind a Kétfarkú Kutyapárt, mind a liberálisok irányába. Ez az a mentalitás és arrogancia, ami az elmúlt években is ellehetetlenítette a hatékony ellenzéki együttműködést Orbán rendszerével szemben.

 

Ön, Karácsony Gergellyel egyetértésben kimondottan kérte, hogy ne támadjuk a baloldali előválasztás rendszerét, ne kritizáljuk az első fordulót. Megállapodásunknak eleget téve nem is tettük. Erre az MSZP jelöltje kérdésessé teszik a második fordulót, mintha a második forduló nélkül, ez az egész folyamat több lenne, mint egy pártszavazás.

 

Tisztelettel kérjük, hogy jó szándékuk jeleként vonják vissza Horváth jelölését, ne indítsák az előválasztás első fordulójában, mert a viselkedése, nyilatkozatai morálisan elfogadhatatlanok és szembe mennek a megállapodásunkkal.

 

Tisztelettel,

Zaránd Péter

kampányfőnök

Sétáló Budapest 2019”

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az...
Bővebben >>