Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Pénzjutalom helyett oklevél a pedagógusnapra – törölhetik a… homlokukat
2015-06-02 14:16:57
Pénzjutalom helyett oklevél a pedagógusnapra – törölhetik a… homlokukat

Pénzjutalom helyett oklevél a pedagógusnapra – törölhetik a… homlokukat

Fennállása óta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) soha nem tervezte be a költségvetésébe, hogy a tanárok, tanítók teljesítményét pénzzel is elismerje – mondta a Mediaworks megyei lapjainak központi szerkesztőségének kérdésére a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke. Galló Istvánné emlékeztetett, amikor még az önkormányzatok voltak a fenntartók, pedagógusnapon a legjobban teljesítők jutalmat kaptak. Azt is hangoztatta, hogy június első vasárnapján a nem pedagógus végzettségű oktató-nevelő munkát segítőkről sem szabad elfeledkezni, akik 2008 óta nem kaptak béremelést, és nem kapnak jövőre sem. Sajtóértesülések szerint a Klik az iskoláknak az idén azt ajánlotta fel, hogy a pedagógusoknak egy szál virágot adnak, illetve oklevelet kaphatnak azok, akiknek tanítványa a jelentősebb tanulmányi versenyeken kiválóan szerepelt. Ezt az ajánlatot több iskola is visszautasította.

 

 

 

„Szomorú lesz az idei pedagógusnap, a kollégák rettentően kimerültek, nincs meg az oktató-nevelő munkához szükséges nyugalom, a tárgyi feltételeket sem tudja biztosítani a fenntartó, komoly kihívás az intézményekben tanítani” – hangoztatta Gallóné. A PSZ szerint az idén is mintegy 100 milliárd forint hiánnyal küszködött a Klik, és úgy tűnik, ezt a hiányt görgetik majd tovább, hiába emelkedik 17 milliárd forinttal a Klik előirányzata, ez még a pedagógusok illetmény-előmeneteli rendszerének a változásához sem elég. Gallóné elmondta továbbá, a januártól óraadóként alkalmazott nyugdíjas tanárok még májusban sem kapták meg a pénzüket – idézi a vg.hu.

 

 

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>