Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Piknikhangult, felszabadultság - egy év után nagydemonstráció Budapesten
2021-06-06 15:47:19
Piknikhangult, felszabadultság - egy év után nagydemonstráció Budapesten

Piknikhangult, felszabadultság - egy év után nagydemonstráció Budapesten

Egy langyos, a megjelent értelmiségi közönségnek (akik képesek tényekkel és véleményekkel tűzdelt, tízperces beszédeket végighallgatni) szóló beszédekből álló tüntetés volt, a szokásos Kossuth-téri majális jelleggel és katasztrofálisan pocsék zenével (nem, nem Brahms zenéjét hiányoltam.)

 

Ami vitathatatlan fejlődés, hogy talán végre megindultunk, így egy évvel a választások előtt abba az irányba, hogy egy politikai tüntetésen politikusok politikai beszédet mondanak, és nem kell az egyáltalán nem politizáló struccfarmerekkel, foltozóvargákkal és önjelölt poétákkal elmondatni, hogy nem jó a kormány.

 

Persze az is nagyon jó dolog, és helye van a tüntetésen, de jövőre választások lesznek, most már beszéljenek azok, akik elindulnak a választásokon.

 

További pozitívum, hogy ha még csak a politikai uborkaszezon előtti két hétben (jön a foci EB) is, de sikerült kicsavarni a Fidesz kezéből a közbeszéd uralását. Az utca-átnevezések hosszú távú következményeivel még lesz gond, de rövid távon feszült lett a magyar-kínai kapcsolat és alighanem Pekingben most végiggondolják, hogy mennyire érdemes Viktorra tenni.

 

Ezt a témát a migránsozás, az erős hadsereg, a legyőzött járvány, Berki Krisztián jogosítványa, a válogatott egygólos győzelme nem tudta leszorítani az első helyről, legalábbis abban a közegben, ahol az ellenzéki szavazók vannak. Ez teljesen tiszta találat.

 

Ha ez a tüntetés annyit elért, hogy a közönség rájött, hogy nem keletkeznek a lábszárán gennyes kelések attól, hogy politikai tüntetésen politikusok politikai szónoklatait hallgatja, már nyertünk.

 

Összességében úgy látom, hogy Karácsony Gergely tudatosan halad egy kommunikációs úton, ahol ő Orbán szöges ellentéteként lesz felépítve. Az, hogy az erőszakspirál tudatos alternatívája nyertes formula-e majd kiderül. De jól látszik, hogy Márki-Zay és a Momentum megoldásával szemben ő a nagy integrátor akar lenni. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ha tényleg van egy ilyen alapelgondolás, akkor talán sikerül ehhez egy konzisztens kommunikációt társítani, amiből nem fognak kínos hibák kilógni. Meglátjuk.

 

A koronavírus utáni (közbeni) nyáron valószínűleg nem lehet több nagy tüntetést összehozni, szeptemberben pedig már az előválasztás finise lesz. Amit ebből itt és most ki lehetett hozni, azt kihozták, és nem rontották el.

 

Diétás Magyar Múzsa

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátad...
Bővebben >>