Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Andrea napja van.
Pikó András beváltja az ígéreteit – leállítja az egyoldalú kilakoltatást
2019-10-27 11:12:42
Pikó András beváltja az ígéreteit – leállítja az egyoldalú kilakoltatást

Pikó András beváltja az ígéreteit – leállítja az egyoldalú kilakoltatást

„Ma reggeli levelek között ott volt a jegyzőé: megoldották a jogi problémát, hétfőn reggel már csak alá kell írnom az utasítást ’a bérlakások kiürítésére vonatkozó eljárások felfüggesztéséről’.

 

Nagyon megkönnyebbültem.

 

Minden eset más és más, és mindegyiket alaposan meg fogjuk vizsgálni, hogy igazságos és emberséges döntéseket hozzunk majd, de a november 15-től életbe lépő moratórium arra is lehetőséget ad, hogy ahol lehet, a megoldásokat is kidolgozzuk” – értesítette a választóit Pikó András polgármester.

 

Mindezzel azért kellett várnia, mert a fideszes ellenfele, Sára Botond kifogást nyújtott be a választási eredmény ellen, és bár ezt elutasították, jogerős döntéssel a háta mögött csak hétfőn foglalhatta el a hivatalát. Ráadásul e kellett hárítani még egy akadályt, a kilakoltatási moratórium hatályba lépéséhez ugyanis bizottsági döntésre is szükség van, az immár ellenzéki többségű testület azonban csak november 7-én tud megalakulni.

 

Aki a jogi megoldást megtalálta a VIII. kerület távozó jegyzője volt. Ő konstruktivitást ígért, és úgy tűnik, be is tartotta a szavát.

 

Pikó András az egyik pénteki Facebook-bejegyzésében hangsúlyozta, a kilakoltatások leállítása nem azt jelenti, hogy többmilliós adóssággal bárki bármeddig lakhat az önkormányzati bérlakásban, de azt igen, hogy elhelyezés nélkül nem lakoltatnak ki senkit.

 

(kép: Népszava)

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megold...
Bővebben >>