Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Pintér 60 milliós végkielégítést kap, Dárdai ingyenes beugró
2014-09-22 17:22:20
Pintér 60 milliós végkielégítést kap, Dárdai ingyenes beugró

Pintér 60 milliós végkielégítést kap, Dárdai ingyenes beugró


A kormány a labdarúgással együtt kapja a sallerokat


Mi van most a magyar focival? Hatalmas politikai nyomás és pénzügyi támogatás, hiszen az állam milliárdokat költ az Eb-selejtező szakaszában eddig szinte mindig elvérző futballválogatottra, és alapjában az egész magyar labdarúgásra. Hegyi Iván szavaival élve: „a kormány meg a labdarúgással együtt kapja a sallerokat.”

 

Ahogy a napokban közöltük, Csányi Sándor a Magyar Labdarugó Szövetség elnöke és Vági Márton főtitkár bejelentette Pintér Attila távozását, akinek a helyét a Hertha BSC korábbi labdarúgója Dárdai Pál veszi majd át az év végéig – aki ingyen vállalta el a szövetségi kapitányi posztot.

 

 

Pintér Attila 5-6 millió forintot keresett havonta a válogatottnál a Borsonline információi szerint, valamint nagyjából háromhavi fájdalomdíjat kap majd a felülmúlhatatlan nyolchónapos kapitányi teljesítményéért - ami a biztos anyagi lábakon álló MLSZ-t nem igazán rengeti meg. A decemberben kinevezett kapitány a már megkapott fizetése mellé, legalább 15 millió forintos juttatást kaphat, így összesen 60 millió forintot tudhat magáénak az edzői tevékenységért – közölte a sport.hir24.hu.

 

 

 

Az előző hét szerdai rendkívüli ülésen Pintér Attila volt szövetségi kapitányt és segítőit az MLSZ el­nöksége hallgatta meg az elmúlt időszakról, ami alapján menesztették a kapitányt – az edzőnek az eddig elvégzett munkájáról kellett szakmai beszámolót tartania annak a testületnek, amelynek tagjai között egyetlen futballszakember sem található.

 

Dárdai Pál megtisztelve és örömmel vállalja a kapitányságot


Dárdai Pál megtisztelve érzi magát, hogy őt kérték fel a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára, amelyet a következő három tétmérkőzésen irányít majd. "Megtiszteltetés és nagy kihívás számomra a felkérés. Tudom, hogy ezt a nemzetközi játékos múltamnak és talán példamutató családi életemnek, valamint sikeresen kezdődő edzői karrieremnek köszönhetem" - olvasható abban a közleményben, amelyet a Berlinben élő szakember juttatott el a MLSZ-nek.

 

 

"A felelősséggel tisztában vagyok. Ígérem, hogy tapasztalatom legjavát fogom hozzátenni a csapat tisztességes szerepléséhez! A munkát haladéktalanul megkezdem, amihez kérem minden magyar futballt szerető ember és szervezet támogatását, egyszersmind az első napokban mindenki türelmét" - mondta Dárdai.

 

Pintér olyan, mint egy fekete varjú: hozzá képest minden a megtestesült vidámság


A válogatott jelenlegi játékosai a Nemzeti Sportnak elmondták a véleményüket a Pintér menesztésével és Dárdai kinevezésével kapcsolatosan.

 

Vanczák Vilmos, a Sion légiósa a következőképpen vélekedett: "Örülök Dárdai kinevezésének, a válogatottban játszottam vele együtt, tudom a mentalitását, ismerem. Most mindenképpen erre az új impulzusra volt szüksége a válogatottnak, remélem jól fog elsülni. Alkalmas a feladatra, jó közösséget tud formálni. Mindenki nagyon a Pintér Attila ellen volt, ésszerű a váltás."

 

 

Juhász Roland, a Videoton védője nem szeretne a múlttal törődni, csakis a jövőre koncentrál: "Az elmúlt napokban várható volt, hogy döntés születik a szövetségi kapitány pozícióban. Nem lepett meg, hogy Palira esett a választás. Ő egy olyan ember, aki külföldön sokat tapasztalt. Játékosként ismerem, vezéregyéniség volt. Ha együtt dolgozunk, akkor derül ki, milyen edzőként. Nemrég kezdte a pályát, gondolom a német mentalitást próbálja átvinni a szakmai tudása mellé. Kemény és határozott tréner lesz."


Korcsmár Zsolt, a Greuther Fürth labdarúgója örült Dárdai kinevezésének, ugyanis tisztában van a múltjával és a jelenével is: "Kimondottan jó döntést hozott a vezetőség. Kíváncsian várom, hogy milyen lesz vele együtt dolgozni, ha egyáltalán behív a válogatottba. Nem az én dolgom eldönteni, hogy le kell-e váltani az aktuális kapitányt vagy nem. Bízom abban, hogy a jövőben Dárdaival tudunk sikereket elérni, nem szeretnék a múlttal foglalkozni. Nem hiszem, hogy olyan nagy változást három meccs alatt tud produkálni, de sokat át fog tudni adni a csapatnak."

 

Mezei

 

Forrás: Bors, Hír24Sport

Képek: sport365.hu, nepszava.hu, szebbjovo.hu, Szabó Miklós, csakfoci.hu, 444.hu, fourfourtwo.hu, vasarnapihirek.hu

Utoljára frissítve: 2014-09-22 17:22:15

További híreink
Jó páros-e a niacinamid és a C-vitamin?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugyanis ezen bőrápoló kombináció esetében nem kell kompromisszu...
2024-03-27 10:28:13, Hírek, Sport Bővebben
Nem mindig az igazi a legjobb!
Persze folyamatosan azt halljuk mindenhonnan, hogy mindig ragaszkodjunk az eredetihez, ne érjük be másolattal, ne elégedjünk meg ócska utánzatokkal, azért bátran merjük á...
2024-03-21 16:36:52, Hírek, Sport Bővebben
Új dolgokat próbálna ki? Íme, pár tipp, hogy levetkőzze félelmeit!
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, valami különlegesebbre vágyik? Akkor itt az ideje, hogy új dolgo...
2024-03-21 16:12:18, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években ...
Bővebben >>