Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Pintér és a „V”, mint vérciki a hullámsírnál
2019-06-12 15:03:08
Pintér és a „V”, mint vérciki a hullámsírnál

Pintér és a „V”, mint vérciki a hullámsírnál

Nos hát:

 

-a dél-koreai sajtó arról számolt be ma délelőtt, hogy a Margit szigeten ideiglenes táborban alvó dél-koreai mentőegységet, annak búvárait a magyar társ szervek "elfelejtették" értesíteni arról, hogy a Hableányt ma hajnalban emelik ki, és akkor válik lehetségessé, hogy megtalálják a még hiányzó nyolc ember holttestét. Ilyen véletlen persze nincsen, hiszen kézi vezérléssel folyik minden. Nyilvánvalóan az volt a parancs, hogy magyar búvárok találjanak meg amit lehet, hogy magyar siker legyen a mentési odüsszeiai utolsó napja. S az lett. A belügyminiszter V betűt felmutatva sietett a helyszínre learatni a közfigyelmet. Ami meg lett kellően szervezve ugye. Élő közvetítéssel, stb...

 

Nos hát:

 

-egy normális országban mi lenne a dolga egy miniszterelnöknek és a belügyminiszterének (és semmiképpen sem egy - állítólag - a terror elhárításával foglalkozó szervezetnek)?

 

1. A katasztrófa előtt dolguk lett volna olyan szabályozást megteremteni a dunai hajózás biztonsága érdekében, amely nem tette volna lehetővé a bekövetkezett drámát.

 

2. A katasztrófát feltehetően előidéző cégben meglévő magyar állami tulajdonrészt nem a profit-maximaliozálásra kihasználni, mint valami balatoni lángossütő maszek, hanem a céget megfelelő hajózásra rászorítani. Biztonság, megfelelő szakértő személyzet, baleset idején megfelelő eljárások követése.

 

3. A baleset idején: miért egy civilnek kellett a katasztrófa után 10 perccel riadóztatnia a mentésre alkalmas (?) apparátust? Miért nem szálltak fel a rendőrség-katasztrófavédelem helikopterei, melyek egyébként pontosan ilyen esetek miatt (is) lettek megvásárolva, üzembe állítva?

 

4. A katasztrófa megtörténte után közvetlenül: a balesetben vétkes hajó lefoglalás, mivel az tárgyi bizonyíték, s nem annak külföldre engedése, lehetővé téve a bizonyítékok eltüntetését. (Kérdés, hogy miért mehetett el a hajó? Mi volt a hajóban amit mindenképpen el kellett vinni egy vizsgálat elő?)

 

Miért nem volt megfelelő állami részvétnyilvánítás az ügyben, a nyilvánvalóan vétkes felelősség ellenére sem? Hogyan fordulhatott elő, hogy az egyébként a sikerpropagandát csúcsra élvező magyar miniszterelnök a tragédia napjaiban vígan meccsre szálljon, majd vígan borozgasson, illetve kisunokájával a holttestekkel terhelt Duna részlet előtt fotózkodjon születésnapi ünneplés örvén?

 

5. A balesetet feltehetően előidéző hajóskapitány mobiltelefonjának nem lefoglalása, a hívások, sms-ek nem ellenőrzése, újabb fontos bizonyítékok eltüntetését, törlését tette lehetővé. Miért, kinek-minek az érdekében állt ez?

 

6. Miért akadályozták a dél-koreai mentőegységek megfelelő tevékenységét?

 

...Nos hát egy normális országban ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásával, az okok-okozatok megértésével, a kialakult helyzet megfelelő kezelésével, a tanulságok levonásával kellene a miniszterelnöknek, és a belügyminiszternek foglalkoznia...

 

...S mindezek után „V” jelet felmutatni...

 

Lovas Zoltán

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amikor az időjárás kellemesre fordul, beköszönt a tavasz, nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, szívesen újít...
Bővebben >>