Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Piócának nézték a DK-t és az Együtt-PM-et
2014-08-13 10:26:06
Piócának nézték a DK-t és az Együtt-PM-et

Piócának nézték a DK-t és az Együtt-PM-et

A szocialista párt fővárosi politikusai kezdtek tanácskozást szerda reggel az MSZP budapesti székházában, az MTI információi szerint az önkormányzati választási együttműködés a téma.

 

A székházba érkező Horváth Csaba fővárosi frakcióvezető az újságírók kérdéseire csak annyit mondott, hogy nyilvánvalóan lesz megegyezés. "Mindig van, mindig lesz" - fogalmazott.
 

Józsa István, az MSZP budapesti alelnöke azt nyilatkozta: bízik benne, hogy meg tudnak egyezni az Együtt-PM-mel és a DK-val, mert csak néhány kerületi hely elosztásában vannak vitáik. Arra a felvetésre, hogy mire alapozza ezt, miután az Együtt PM kedden jelezte, egyedül indul a fővárosban, Józsa István annyit mondott, hogy a politikában nincs olyan, hogy soha.

 

A házba érkező Gajda Péter, a budapesti MSZP elnökségi tagja, XIX. kerületi polgármester szintén úgy nyilatkozott, hogy szerinte meg tudnak egyezni.

 

Eközben szerda reggel Szigetvári Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a szövetség keddi döntésével kapcsolatban úgy fogalmazott: olyan partnerekkel szeretnének együttműködni, akikben fel sem merül, hogy utólag, egyoldalúan módosítsanak egy megállapodáson, az MSZP pedig ezt megtette. 
 

Bár az MSZP, a DK és az Együtt-PM kísérletet tett arra, hogy leváltsák a fővárosban a tisztességtelen polgármestereket, ennek feltételeit azonban péntekről keddre összeomlani látták, mivel a szocialisták nem írták alá azt. Szigetvári szerint ugyanakkor ez néhány kerületben nem akadályozhatja a baloldal előretörését, és döntésük Falus Ferenc főpolgármester-jelöltségét sem veszélyezteti. Utóbbiról azt mondta: Falus Ferenc jogi értelemben egy párt jelöltje, politikai értelemben azonban az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje. 


A politikus kijelentette, az az MSZP belügye, hogyan teremti meg a megállapodás feltételeit.

- Korábban az ellenzék köreiben sok bosszúságot okozott, hogy a szocialisták egyes politikusai úgy politizáltak, hogy piócának tekintették mind a Demokratikus Koalíciót, mind az Együtt-PM-et. Noha Tóbiás József szocialista elnök új hangot ütött meg, kimondva, hogy a "kiszorítósdi" nem vezet sehová, mégis néhány kerületben szervezete ezt érezte - hangsúlyozta Szigetvári.


    

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>