Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Pitbull és paprikaspray - nemzetközi sajtó az internetadóról
2014-10-22 15:16:54
Pitbull és paprikaspray - nemzetközi sajtó az internetadóról

Pitbull és paprikaspray - nemzetközi sajtó az internetadóról

A Wall Street Journal szerint a kétharmados többségben levő Fidesznek alighanem sikerül jóváhagyatnia javaslatát a Parlamentben. Figyelemreméltónak tartja, hogy alig röppent fel az újabb sarcolás híre, a felháborodott internet felhasználók tüntetéseket szerveztek vasárnapra, hiszen az új adó miatt csillagászati összegre rúgó számlák korlátoznák internet-hozzáférésüket és így a véleménynyilvánítás szabadságát is.
 
"Lehet, hogy rövid távon jó döntés paprikaspray-el szembefújni egy dühös pitbullt, de később annál nagyobb bajba kerülhetsz" - figyelmeztet az Y Combinator cikke. A szerző véleménye szerint a hírnek azért kellett épp most kipattannia, hogy elterelje a figyelmet az Egyesült Államok és Magyarország közötti, a kitiltott kormánytisztviselők miatti vitáról. Csakhogy a fegyver visszafelé is elsülhet.
 
Az illetéket a szolgáltatóknak kell majd fizetniük, de valószínűleg ők képesek lesznek levonni más adóikból, ami azt jelenti, hogy a nyereséges cégeknek nem kell fizetniük, a veszteségeseknek viszont igen. A híresztelések szerint az internetadó magánszemélyek esetén fejenként kb. havi 4$, cégeknél 25$ többletkiadást jelenthet.
 
A machináció célja minden bizonnyal az, hogy mesterséges válsághelyzetet előidézve csődközelbe juttassák a piacot most uraló szolgáltatókat, majd azokat olcsón felvásárolva kormányközeli cégek kezébe juttassák, esetleg államosítsák a magyar internetforgalmazást.
 
A Reuters a 2015-től életbe lépő rendelkezés kapcsán arra is emlékezteti olvasóit, hogy az Orbán-kormány az elmúlt években már számos speciális adót vetett ki a banki, a kiskereskedelmi, a távközlési és az energiaszektorokra a költségvetési hiány féken tartására. Ez jelentősen csökkenti az egyes gazdasági ágazatok nyereséget és nagy nyugtalanságot kelt a nemzetközi befektetők körében.
 
kiss
További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre g...
Bővebben >>