Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Plakátokkal uszít a szélsőjobbos ifjúsági szervezet a könyvesboltok ellen
2020-10-07 19:43:37
Plakátokkal uszít a szélsőjobbos ifjúsági szervezet a könyvesboltok ellen

Plakátokkal uszít a szélsőjobbos ifjúsági szervezet a könyvesboltok ellen

Ezzel figyelmeztetnek arra, hogy a kiadó nem határolódott el a Meseország mindenkié című kötettől és azt továbbra is forgalmazzák. Kónyi-Kiss Botond, a HVIM alelnöke szerint:

 

“A plakátok arra hivatottak, hogy felhívják a jóhiszemű vásárlók figyelmét arra, hogy róka került a tyúkudvarba, vagyis az értékes, nevelő célzatú mesekönyvek közé egy provokatív, a hagyományos értékrenddel összeegyeztethetetlen és az egészséges lelki fejlődésre káros kiadványt helyeztek.”

 

Mindeközben sajtóközleményt adott ki a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete, amelyben elítéli, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom uszító plakátot ragasztott több könyvesboltra. A szélsőjobboldali szervezet szerint az érintett üzletek a homoszexualitást propagálják azzal, hogy árusítják a Meseország mindenkié című mesekönyvet.

 

Az Egyesület néhány nappal ezelőtt Dúró Dóra könyvdarálása miatt már kiadott egy elítélő közleményt.

 

“Amióta egy parlamenti képviselő a sajtó előtt ledarált egy neki nem tetsző mesekönyvet, megszaporodtak a fenyegetések és a jól szervezett verbális támadások a könyvkereskedők ellen is. Könyvterjesztők kapnak zaklató írásos és telefonüzeneteket, automata e-mail-bombák segítségével kísérlik megbénítani a levelezőrendszereket. Telefonon fenyegetnek könyvesboltokat – köztük olyanokat is, amelyek nem is árusítják a szóban forgó könyvet, de rákerültek valamely könyvellenes szervezet listájára” – írja többek között az egyesület.

 

„…(Tegnap) szóbeliből tettlegessé váltak a támadások: egy politikai szervezet valótlan tartalmú, uszító politikai feliratokat ragasztott azoknak a boltoknak az ajtajára, amelyről úgy vélte, hogy forgalmazzák a céltáblájukon szereplő könyvet. Ez már végképp nem politikai véleménynyilvánítás vagy kritika, hanem törvénysértés. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 225 éve működő magyar civil szervezetként türelmes és toleráns a könyvek tartalmi sokszínűségét elfogadni képtelen politikai szervezetekkel szemben. De van egy határ, amit nem lehet átlépni. Hagyják békén a könyvesboltokat!” – idézi a közleményt a humenonline.hu portál a közleményük.

 

(kép: Htvnngy / Facebook)

 

 

 

 

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sa...
Bővebben >>