Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Pofára esett Polt: Jogerősen is fideszes az ügyészség
2017-09-20 15:01:08
Pofára esett Polt: Jogerősen is fideszes az ügyészség

Pofára esett Polt: Jogerősen is fideszes az ügyészség

Az ügyészség fideszesnek minősítése politikai véleménynek minősül, amely így nem minősül személyiségi jogot sértő kitételnek - írta a Kúria.

 

Az Index részletei szerint a legfőbb ügyész több mint két éve azért indított pert Szigetvári Viktor ellen, mert úgy vélte, megsértette a személyiségi jogait 2015 tavaszán, amikor a Quaestor-ügyben bűnsegédnek nevezte, és a lánya és Tarsoly Csaba titkára közötti élettársi kapcsolatot feszegette. Ezért beperelte.

 

Az Együtt politikusa első- majd másodfokon is megnyerte a személyiségi jogi pert, ám Polt Péter egészen a Kúriáig vitte az ügyet.

 

A Kúria álláspontja szerint személyi jogot akkor sértene ez a vélemény, ha "minden ténytartalom nélküli gyalázkodásnak" minősülne. Márpedig a Kúria szerint "léteznek tények, amelyek a vélemények megfogalmazására alapot adta".

 

A Kúria szerint ténykérdés, hogy Tarsolyt a nyomozás elrendelését követően csak két héttel később vették őrizetbe, nem vitatott önmagában az sem, hogy Polt Péter lánya élettársi kapcsolatban él a Quaestor-csoport egyik vezető tisztségviselőjéhez kapcsolódó személlyel.

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen....
Bővebben >>