Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Csongor napja van.
Polt bukott, Szigetvári nem gázolt a főügyész becsületébe
2016-01-26 20:30:32
Polt bukott, Szigetvári nem gázolt a főügyész becsületébe

Polt bukott, Szigetvári nem gázolt a főügyész becsületébe

A legfőbb ügyész 2015 tavaszán perelte be az Együtt elnökét, mert szerinte Szigetvári Viktor megsértette a személyiségi jogait, amikor a Quaestor-ügyben bűnsegédnek nevezte. Az ellenzéki politikus több sajtónyilatkozatában beszélt arról, hogy a Polt vezette ügyészség hagyta szabadlábon tevékenykedni Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát, aki a botrány ellenére is megpróbált túladni a bedőlt cégen.

 

Szigetvári azt állította, Polt elfogult lehetett a brókerügyben, mivel lánya Tarsoly Csaba titkárának élettársa volt, felesége pedig vezető pozíciót töltött be a Quaestor felügyeleti szervénél.

 

 

Szigetvári Viktor 

 

A legfőbb ügyész többek között ezt a Kossuth Rádióban hangzott mondatot kifogásolta:

"Polt Péter legfőbb ügyész családi elfogultság okán bűnsegédként hozzájárult ahhoz, hogy Tarsoly Csaba, a Quaestor tulajdonosa két, két és fél héten keresztül menlevelet kapjanak, illetve elrejtsék a pénzeket."

 

Lánya élettársi viszonyát azonban Polt sem vitatta az eljárásban, de azt állította, hogy ezzel és több hasonló kijelentésessel Szigetvári megsértette személyiségi jogait, ezen belül a saját, illetve az ügyészség becsületét és a jó hírnevét.

 

Polt 1 millió forintos nem vagyoni kártérítést kért Szigetváritól, és további 1 milliót a párttól.

Az elsőfokú ítélet szerint azonban Szigetvári csak a tényekről beszélt, hamisítást nem követett el, állításainak volt valós ténybeli alapja, ezért függetlenül attól, hogy mi lesz a Quaestor-ügy kimenetele, nem vonható felelősségre.

 

(index.hu; kép: népszava)

További híreink
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Mit mutat a pénzügyek jövője a kereskedők számára?
A technológia folyamatosan fejlődik, pláne a digitális és pénzügyi világban. Ezzel valószínűleg nem mondtunk újdonságot, viszont az is egyértelműen látszik, hogy a fejlőd...
2024-04-09 17:47:05, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Romos, penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj helyett
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj miatt mondták fel – írja a Hvg. A 27 bérlőből mindössze 4 fog...
2024-04-04 17:38:50, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara...
Bővebben >>