Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Polt kiakadt a DK sukorói reakcióján
2017-06-13 14:00:59
Polt kiakadt a DK sukorói reakcióján

Polt kiakadt a DK sukorói reakcióján

Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke múlt csütörtökön a Sukoró-ügyben hozott jogerős döntés után beszélt arról, hogy pártja kormányra kerülése után börtönbe záratná a 2008-as sukorói telekcsere ügyében eljáró ügyészeket, bírákat, valamint a legfőbb ügyészt és az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökét.

 

Az ellenzéki politikus a jogerős döntést kommentálva koncepciós perről beszélt, továbbá - kormányváltás esetére - szabadulást és teljes kárpótlást ígért a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. letöltendő börtönbüntetésre ítélt egykori vezetőinek.

 

Varju László azt mondta: a Fidesz azért "kreálta" a Sukoró-ügyet, hogy börtönbe zárja Orbán Viktor kormányfő "legfőbb politikai ellenfelét", Gyurcsány Ferencet, Tátrai Miklós és Császy Zsolt fő bűne pedig az volt, hogy nem tettek "hamis tanúvallomást" a DK elnöke ellen.

 

"Ma Magyarországon nem független az igazságszolgáltatás" - jelentette ki, hozzátéve, Polt Péter legfőbb ügyész, Handó Tünde, az OBH elnöke, az ügyben eljáró "fideszes" ügyészek, a csütörtöki ítéletet meghozó bíró és tanácsa addig lesz "szabadlábon, ameddig a magyar miniszterelnököt Orbán Viktornak hívják".

 

A 2008-as sukorói telekcsere ügyében a Kúria jogerősen három, illetve két és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelés kísérlete miatt Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, az MNV Zrt. egykori vezetőit.

 

(forrás: Klubrádió)

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsett rendezik meg a Tervezz te is ökoházat! országos verseny döntőjét.
Bővebben >>