Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Pukli István nem érzi magát baloldali messiásnak s lelépett
2016-09-28 14:15:57
Pukli István nem érzi magát baloldali messiásnak s lelépett

Pukli István nem érzi magát baloldali messiásnak s lelépett

Pukli kilépett a Tanítanék nevű mozgalomból. Puklit nem ismerem személyesen, többen mondják, hogy rossz igazgatója az iskolájának. Még többen emlékeztetnek arra, hogy Pukli a nácikkal szövetkezett. Miként Sándor Mária is.

 

Pukli azért lépett ki, mert nem akar politizálni. Holott Pukli nem ostoba: tudja jól, hogy minden közéleti szerepvállalás politikai szerepvállalás is egyben. Pukli azonban nem akar - talán sosem akart - érdemben konfrontálódni a jelenlegi hatalommal, csupán sodorta őt az ár, és talán csak jó volt fürödni abban a népszerűségben, amelyben része volt.

Néhány dolgot azonban nem szabad elfeledni.

 

’A kockás inges mozgalom egyik legfőbb erénye az volt, hogy nem volt központi előírás, hogy hogyan kell a tanársztrájkot lebonyolítani. Csak az időpont volt meghatározva, a konkrét módszert mindenütt helyben dönthették el. Sokan csodálkoztak is, hogy így hogyan lehet valamit megszervezni? Hogyan lehet, hogy a Vezér nem ad részletes utasításokat? Holott az ilyen, a helyi kezdeményezőkészségen alapuló, hálózatosan működő mozgalom nem ritka a világon; a magyar munkás- és agrárproletár mozgalom történelmében is van rá sok példa.

 

2. Évtizedek óta először fordult elő, hogy a magyar nép jelentős része (persze, még nem a többsége) rokonszenvvel viseltetett a pedagógusok mozgalma iránt, és mérséklődött a "jajdejóapedagógusoknakcsakalábukatlóbálják" gyűlölet. Ez a legfontosabb, vitathatatlan eredmény.

 

3. Nem nehéz észrevenni, hogy "független" értelmiségiek ilyen-olyan állásokért, pénzért, s még ki tudja, mi mindenért sorba állnak a hatalom moslékos vödrénél. Hát, Pukli is beállt a sorba, talán sosem volt a soron kívül.

 

4. A konkrét követeléseket illetően a Tanítanék mozgalom semmit nem ért el. Ahhoz ugyanis jóval nagyobb erő volna szükséges, legyen bár feddhetetlen az aktuális "Pukli". Noha az elégedetlenség nagy, a tehetetlenség még nagyobb. Ha sokkal több elszánt ember lesz, akkor majd nem kell beérnünk holmi Puklikkal.

 

Cs. Kádár Péter

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>