Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Putyinék akár a fegyverbiznisznél is nagyobbat kaszálhatnak az élelmiszereken
2016-10-04 16:40:55
Putyinék akár a fegyverbiznisznél is nagyobbat kaszálhatnak az élelmiszereken

Putyinék akár a fegyverbiznisznél is nagyobbat kaszálhatnak az élelmiszereken

Amióta Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte az importtilalmat, növekedésnek indult a mezőgazdaságban dolgozók száma és ma már a mezőgazdasági termékek kiviteléből származó bevétel meghaladja a fegyverexportét is – írta a Pravda, rámutatva, hogy 2014 óta az orosz mezőgazdaság valóban virágzik. Különösen a vetőmag termelés és a baromfitenyésztés ért el nagy sikereket, és a rubel értékvesztése révén más orosz áruk is versenyképesebbé váltak a világpiacon.

 

Emellett ugyancsak 2014 őszétől az orosz gazdáknak már nincs versenytársuk a belső piacon: a helyi termékek uralják a piacot. A lap szerint az importált sajt piaci részesedése 48-ról 23 százalékra csökkent, míg a sertéshús esetében 18-ról 9 százalékra esett a külföldi termékek aránya.

 

Amint a Pravda.ru írja, Oroszország idén a világ legnagyobb gabonaexportőrévé vált, ami a rekordtermésnek köszönhető, így akár 30 millió tonna búza világpiaci értékesítésére nyílik lehetőség. Ugyancsak az orosz pozícióit erősíti, hogy Afrika, valamint a Perzsa-öböl több országa nem kíván gabonát vásárolni az Egyesült Államoktól és Ausztráliától. Emellett az olcsó olaj révén az alacsonyabb szállítási költségek ugyancsak Moszkvát segítik, és amint azt a Financial Times megjegyezte, ez lehetővé tette, hogy olyan távoli országok is orosz gabonát vegyenek, mint Dél-Afrika és Mexikó - idézi a kllföldi összefoglalót az agrarszektor.hu.

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>