Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Reakció Welsz Tamás halálára: megérkezett Szicília?
2014-03-24 12:21:45
Reakció Welsz Tamás halálára: megérkezett Szicília?

Reakció Welsz Tamás halálára: megérkezett Szicília?

Welsz Tamás halála némileg felbolygatta a magyar közélet állóvizét a múlt héten. Pedig már kezdtük azt hinni, hogy ez a kampány végtelen érdektelenségbe fullad. 

 

Az már kiderült, hogy a legkevesebben azok vannak, akik elhiszik, hogy Welsz Tamás csak úgy, egy szerencsétlen véletlen következtében éppen akkor halt meg, amikor néhány rendőrrel randevúzott. Ilyen véletlenek nincsenek. Számos verzió látott már napvilágot, de félő, hogy az igazság sosem fog kiderülni. 

 

Dr. Helmeczy László ügyvéd Facebookon megosztott jegyzete azonban figyelemre méltó, érdemes elolvasni. 

 

Aztán mélyen elgondolkodni. 

 

 

Reakció Welsz Tamás halálára


Körülbelül egy hete kérdeztek meg lakossági fórumon arról, hogy mit gondolok a Simon-ügyről.Nem a szabolcsi Simon Miklósról, aki a bíróság előli menekülés nagymestere,hanem az országos médiában olvasható Simon Gáborról. Akkoriban merült fel Welsz Tamás neve az ügyben egyre gyakrabban a jobboldali médiában. Az ügyet részletesen nem ismervén csak a lassan négy évtizednyi védői tapasztalatalapján tudtam azt mondani, hogy Welsz Tamás egészsége miatt aggódom, mert az ilyen típusú vallomások után megesik, hogy valaki hirtelen legurul a lépcsőn, szívrohamot kap, vagy eltűnik és nem találják.

 

Néhány nappal ezelőtt a megyei sajtó előtt is beszéltem arról, hogy vajon mi történik akkor, ha Welsz Tamás eltűnik, baleset éri és majd csak a választások után derül ki, hogy mi történt vele. Addig természetesen a Hír Tv-nek és a Magyar Nemzetnek időközönként „tudomására jutnak” azok, a törvénytelenül a nyomozó hatóságtól kiszivárgó hírek, amelyekre épp szüksége van a FIDESZ-nek kampány célból a választási ellenfelek lejáratására.    

Utaltam arra is, hogy szerencsére ez inkább a Szicíliáról, a maffiáról szóló filmekben szokott így lenni, nálunk ez nem jellemző. Vagy mégis?

 

Néhány hónapja Komáromi András, miután eladta a kormánynak szombaton a Welt 2000Kft-t, másnap, vasárnap, 47 évesen meghalt, úgy, hogy előtte nem volt beteg. Sajnos 3 kiskorú gyermeke maradt árván. A Welt 2000 Kft. fejlesztette azt a programot, az EMIR-t, amelyből két kattintással lehívható, hogy mi van a pályázati pénzekkel, melyik pályázat hol tart, melyik megrendelést, melyik vállalkozó nyert meg. Kellett a kormánynak a program, meglett a program. A tulajdonos másnap halott volt.

 

Welsz Tamásról nem tudjuk, hogy mit mondott a hatóságnak, de tegnap, március 20-án a rendőrautóban egyszer csak rosszul lett és meghalt. A mai (március 21-i !)Magyar Nemzet – ki tudja honnan szerzett információk alapján – azt írja, hogy„a 41 éves férfi a napokban jelezte a Nemzeti Nyomozó Irodának, hogy terhelő dokumentumokat szeretne átadni a rendőrségnek. A nyomozók a vállalkozót autóval szállították a bizonyítékokért – egy érdi és egy budai – helyszínre, közben Welsz Tamás rosszul lett. A rendőrök a férfit azonnal az Alkotás utcai mentőállomásra vitték, ahol azonban már nem tudtak rajta segíteni.”

 

Több évtizedes védői praxisomból tudom, hogy a terhelő bizonyítékok átadásában nem szoktak a tanúk, vagy a gyanúsítottak belehalni, különösen akkor nem, ha eleve ők „szeretnének” bizonyítékot átadni a hatóságnak. Azt is a gyakorlatból tudom,hogy a Magyar Nemzet mai fenti információi törvényes úton nem juthattak a lap birtokába.

Természetesen én senkit nem gyanúsítok semmivel. Mindkét személy természetes halált halt.  

Csak rosszkor.

 

Viszont felmerül a kérdés: Ha Önnek, kedves választópolgár, dolga akad a jelenleg regnáló hatalommal, vajon vesz tartós tejet, belekezd-e egy könyv olvasásába, vagy inkább megnézi még utoljára a gyerekeit, mert lehet, hogy holnap egyszer csak rosszul lesz?

Nem kellene olyan országban élnünk, ahol nem halnak meg gyanús körülmények között a hatalomnak útban lévő személyek?

 

Nyíregyháza,2014. március 21.

                                                                                              Dr.Helmeczy László

 

 

DR. HELMECZY LÁSZLÓ AZ WELSZ-ÜGYRŐL, VIDEÓ >>>

 

Utoljára frissítve: 2014-03-25 06:49:20

További híreink
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Online is vehetünk autópálya-matricát
Sokan biztosan emlékeznek még azokra az időkre, amikor a benzinkúton kellett sorban állni a szélvédőre simítható, onnan aztán csak darabokban leszedhető autópálya-matri...
2024-03-14 17:32:36, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
2015 és 2023 között összesen 1360 milliárd forint értékben kötöttek szerződést a Rogán Antal vezette minisztér...
Bővebben >>