Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Csongor napja van.
Rejtély, hogy mit keres Orbán mellett Schmitt Pál „szerzetesi” rezidenciája - a miniszterelnökség nem válaszol
2019-01-19 11:10:18
Rejtély, hogy mit keres Orbán mellett Schmitt Pál „szerzetesi” rezidenciája - a miniszterelnökség nem válaszol

Rejtély, hogy mit keres Orbán mellett Schmitt Pál „szerzetesi” rezidenciája - a miniszterelnökség nem válaszol

Vajon miért kapott a nagy nyilvánosság előtt félműveltségével és doktorija plágiumbotrányával leégett ex-köztársasági elnök Schmitt Pál Orbán melletti irodát a sok vitát kiváltott és még mindig újabb hullámokat korbácsoló budai várban parvenü szétbarmolt karmelita kolostorban…?

 

Miközben újabb rezidenciális botrány rengeti meg a budai vár 24 milliárdból szerény miniszterelnöki kolostorát a 250 éves freskók lefestésének legfrissebb hírével, egy apró tény felett elsiklottunk.

 

Még a decemberi bejárás alkalmával értesülhettünk a közvetlen miniszterelnöki rezidencia szerénységéről, amikor még a Gundel is, az ötvenes évek kulturális forradalmi „imperialista-arisztokrácia” nyomának eltüntetését idéző suttyó freskólefestések is szunnyadtak a falak között.

 

S az ekkor kapott hivatalos beszámolóban szerepelt, hogy a „Karmelita kolostorban és a mellette lévő épületben a miniszterelnöknek és munkatársainak, a Miniszterelnöki Kabinetirodának, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek és Schmitt Pál volt köztársasági elnöknek lesz külön irodája.”

 

Mindez a puritanizmus jegyében ki tudja miről s nem ingyen hallgató Schmitt Pálnak, aki semmilyen közfunkciót nem tölt be egy jóideje – gondolhattuk, hála az égnek, de a jelek szerint valamitől kierőszakolhatta, hogy a ’70-’80-as évek kádári szocialista Astoria szállójának egyértelműen káderi-vezetőjeként elengedhetetlen közelségben maradhasson a jelen kor elvárásai szerint szeretett vezérével.

 

Várhatja s kapja is meg ezt a kegyet Schmitt, miközben a nemzetsportolói, az ex-köztársasági elnöki (plusz lakás), MOB-funkciója utáni KÖZPÉNZEK s (jelentős számú) ingatlanjainak feltételezhető piaci bevételéből legalább havi 2,4-2,8 milliós ellátmányból tarthatja fenn szűkös életét.

 

Joggal merül fel a kérdés, hogy mindezek után vajon mit tudhat Orbánról, ha még azt is sikerül elérnie a hét éve lemondott s elvileg a közéletből kivonult ügyesen talpon maradó figurának, hogy a kiemelt anyagi, közéleti és szimbolikus jelentőségű miniszterelnöki székhelyre is bepalizza magát…?

 

Schmittnek 2012-es lemondása óta elvileg nincs munkahelye. Az Orbán-közeli menőzésnek semmi más okát nem látjuk hát, mint hogy a felcsúti karmelitáknál karitatíve kapott kanapét nehéz anyagi hátterére – és hajlott gerincére valló tekintettel.

 

A témával kapcsolatban az alábbi kérdésekkel fordultunk a miniszterelnökségi sajtóirodához:

 

-megerősíthető avagy cáfolható-e, hogy az új, budai várba helyezett miniszterelnökségi rezidencián, illetve épületegyüttesben valóban helyet kapott-e Schmitt Pál volt köztársasági elnök;

 

-amennyiben igen, milyen motivációval és feladatkörrel kap saját irodát a miniszterelnök mellett;

 

-az ott végzett tevékenységéért kap-e s milyen mértékű juttatást;

 

-tervezik-e, hogy pl. Sólyom László is helyet kap az ingatlanban, mint volt köztársasági elnök?

 

A hét elején feltett kérdéseinkre nem kaptunk választ.

 

(forrás: szabadhir.hu)

Utoljára frissítve: 2019-01-19 11:18:42

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugy...
Bővebben >>