Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Andrea napja van.
Rendőröket hívtak a tiltakozó önkormányzati képviselőkre a Miskolci TV-nél is
2018-12-18 19:34:11
Rendőröket hívtak a tiltakozó önkormányzati képviselőkre a Miskolci TV-nél is

Rendőröket hívtak a tiltakozó önkormányzati képviselőkre a Miskolci TV-nél is

Az egész ellenzék által elfogadott öt pontot kívánták beolvasni vagy beolvastatni a Miskolci-TV-ben a helyi önkormányzati képviselők. Felmerül persze a kérdés, hogy ugyan mi változna meg azzal, hogy néhány perc alatt közzéteszik ezt a helyi médiában?

 

A kérdés első pillanatban még jogosnak is tűnhetne, mert valóban egy pár perces petíció beolvasás, még ha éppen nézi is valaki, nem változtatja meg alapvetően a politikai nézeteit. De egyrészt az a pár perc is mérföldkő lehet, tudatosulhatnak eddig fel nem tett és megválaszolatlan kérdések, másrészt ez egy repedést okozna a hatalom eddig tökéletesen záródónak hitt pajzsán.

 

Annyira fél a vidéki kormánylakáj-média is, hogy még tizenegy békés emberre is rendőrt hív. Miután a Miskolci TV felelős szerkesztője azt hiszi, hogy a hatalom részese - miközben csak az eszköze.

 

Alább közöljük az ellenzéki miskolci képviselők levelét:

 

„Napok óta tömegek tüntetnek Budapesten és több vidéki városban a rabszolgatörvény, az "önkéntes" túlóra ellen, a független bíróságokért, a szabad sajtóért. Az ellenzék országgyűlési képviselői a köztelevízióban akarják elérni, hogy fölolvassák az tüntetők ötpontos követelését, és eközben többüket bántalmazták a biztonsági őrök. Lehullott a lepel Orbán rendszeréről: Magyarországon diktatúra van, mert ilyen nem történhet meg egy jogállamban, egy demokráciában.

 

A felháborodott állampolgároknak elegük van Orbán aljas, igazságtalan, a dolgozókat kizsigerelő rendszeréből, az ország kirablásából, abból, ahogyan Bulgária után az unió legszegényebbjévé tették ezt a hazát.”

 

Bartha György (MSZP), Nagy-Korsa Judit (DK) és Tompa Sándor (DK) miskolci képviselők nyolc szimpatizáns kíséretében hétfő délután megpróbálták átadni az ötpontos követelést a Miskolci TV felelős szerkesztőjének, hogy azt ismertessék a helyi médiában.

 

 

A biztonsági őr kijelentette, hogy nincs ott senki, és csak időpont kérését követően fogadják őket. Végül megjelent Molnár Péter felelős szerkesztő, aki nem akarta átvenni a petíciót, majd felhívta a rendőrséget. Hamarosan 10 rendőr jelent meg, azonban nem vontak senkit eljárás alá, ugyanis a parancsnok is látta, hogy türelmesen és békésen állnak az ajtó előtt a képviselők és kísérőik.  A parancsnok elérte, hogy a felelős szerkesztő átvegye a dokumentumot, és ezt aláírásával is igazolja.

 

A Magyar Televízió és a Miskolci TV is közpénzből, a választók adóforintjaiból fenntartott intézmény, kötelességük a kiegyensúlyozott tájékoztatás, nem pedig a mindenkori hatalom elvakult szolgálata. „Mióta a FIDESZ - élén Kriza Ákos polgármesterrel - vezeti a várost, az ellenzéki politikusok sajtótájékoztatóiról nem tudósítanak, soha nem hívják be őket a stúdióba, hogy a választópolgáraik véleményét elmondhassák”- áll a képviselők levelében.

 

Kertész Z István/nyitókép: 24.hu/

 

Utoljára frissítve: 2018-12-19 07:58:34

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, ...
Bővebben >>