Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ambrus napja van.
Reneszánszát éli a pilates
2023-09-21 13:36:36
Reneszánszát éli a pilates

Reneszánszát éli a pilates

Amióta pedig tart ez a virágzása, úgy formálódik és fejlődik maga a mozgásforma is. Tehát manapság már egy Pilates stúdióban nemcsak egyféle pilates forma érhető el, hanem lehetőséged van kiválasztani azt az egyet, amely a személyiségedhez leginkább passzol. 

 

Miért jó a pilates?

 

A pilates egyik legnagyobb előnye, hogy sportként is kifejezetten hasznos, mivel nagymértékben hozzájárul az erőnlét fejlesztéséhez. Az olyan gyakorlatai ugyanis, mint amilyen a deszka, a híd vagy az oldalsó deszka, azokat az izmokat célozza meg, amelyek segítenek a helyes testtartás megőrzésében, támogatják a gerincet, valamint javítják az egyensúlyt és a stabilitást.

 

Azt pedig még nem is említettük, hogy az elme-test kapcsolatra helyezi a hangsúlyt azáltal, hogy minden mozdulatnál a megfelelő formára és kontrollra összpontosít, amely rendkívül előnyös tud lenni. Lehetővé teszi ugyanis, hogy jobban jelen legyél, és aktívabban tudd végezni a fizikai tevékenységeidet, ami pedig nagyobb sikerélményhez vezet, és elősegítheti, hogy a testeddel mélyebb kapcsolatot tudj kiépíteni hosszú távon.

 

A mentális egészségre gyakorolt jótékony hatását kutatások is bebizonyították

 

Bár nem konkrétan a pilatesre vonatkozóan, de az egyik angol orvosi szaklapban 2012-ben megjelent tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy 12 hét jógaóra jelentősen csökkentette a stresszt, és javította a hangulatot az egyetemisták körében. A pilates pedig lényegében a jóga és az erősítés egyvelege.

 

Fantasztikus alakot eredményez

 

A legtöbben főleg azért is szeretik ezt a sportot űzni, mivel fantasztikusan formál. A különböző gyakorlatok során ugyanis az izmokat kinyújtott állapotban feszíted, amelynek köszönhetően sokkal vékonyabb és kecsesebb lesz a sziluetted.

 

Egy kis rutin megszerzése után pedig ezeket sokkal gyorsabb tempóban is el fogod tudni majd végezni, amelynek köszönhetően a pulzusod a zsírégető tartományba kerül majd, és így szép lassan a fogyás is megindul.

 

HIIT és Reformer Pilates

 

Abban az esetben, ha fontos számodra a magas intenzitású mozgás és a kalóriaégetés növelése, akkor érdemes a HIIT vagy a reformer Pilates mellett letenned a voksodat. A kettő között annyi a különbség, hogy az utóbbinál külön erre kifejlesztett, ágyszerű, csúszó kocsi hevederekkel, rugóval és csigákkal ellátott gépek segítségével mozgathatod át a testedet. 

 

A gyakorlatok hasonlóak a hagyományos pilates mozdulataihoz, azáltal viszont, hogy a gépekhez rögzített pántok megtartására és húzására is figyelned kell, nagymértékben nő az ellenállás és az intenzitás.

 

Ha szeretnéd ezt a gépes verziót kipróbálni, akkor javasoljuk, hogy keresd fel a TMS Pilates valamelyik szalonját, ahol kedves és maximálisan felkészült edzők várnak rád mindkét helyszínen!

További híreink
Speciális eszköz a fájdalomküszöb mérésére
Egyedülálló innovációkkal mutatkozott be Németországban két nagy nemzetközi vásáron a pécsi Z Elektronika.
2023-12-06 20:25:41, Hírek, Színes Bővebben
Miért érdemes professzionális takarítóeszközöket használni?
A professzionális takarítóeszközökből egyre nagyobb kínálat érhető el a piacon. Nem véletlen, hogy sok cég lép erre a területre, ugyanis olyan termékekről van szó, melyek...
2023-12-06 14:14:07, Hírek, Színes Bővebben
Te mennyit fizetnél a boldogságért?
Persze tudjuk jól, hogy a legtöbb dolog, ami boldoggá tehet minket, az pénzen nem megvásárolható. Ugyanakkor akad néhány olyan örömforrás, amelynek bizony megvan az ára, ...
2023-12-06 13:58:05, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A hazánkba látogató külföldiek nagyra értékelik azokat a tárgyakat, gasztroajándékokat, amelyek az itt töltött...
Bővebben >>