Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Reszkess Trianon, eltörölnek...!; – Fa Nándor a garancia
2019-03-03 11:29:58
Reszkess Trianon, eltörölnek...!; – Fa Nándor a garancia

Reszkess Trianon, eltörölnek...!; – Fa Nándor a garancia

Még Fa Nándort is szorítják a határok, hiába hajózta körbe többször is a Földet: a szocializmus alatt világhírt szerzett vitorlázó is aláírta a Magyarok Világszövetsége (MV) és az Országos Trianon Társaság nemzeti konzultációs kezdeményezését a trianoni béke semmisségének kimondásáért: nem volt kérdés számára az általa is nemes ügynek mondott kezdeményezés aláírása – idézi egy szélsőjobbos hírportálnak beállított szélsőjobbos blog a történelmi tettet.

 

Fa Nándort nemrég választották be a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületébe számos olimpiai bajnok közé, teljesen megérdemelten, a kimagasló eredményei miatt. Az MV megköszönte a Trianonról szóló nemzeti konzultációhoz való csatlakozást, és követendő példaként ajánlja másoknak is – dicsekszik a szocializmus alatt világsztárrá vált hajóssal a szélsőséges blog.

 

Amikor Nagy-Magyarország matricát vagy térképet vagy „vesszentrianon”-t vagy bármi hasonló revizionista búsongást látni, akaratlanul is felmerül a kérdés, hogy a nagyonmagyar (mert ugye akkor vannak a matricátlan nem nagyon magyarok is) tulajdonképpen miben reménykedik...?

 

 

 

Hogy ledózerolják a versailles-i kastély melletti csinos nyárilakot, ahol anno aláírták a csonkolásos békedekrétumot...? Esetleg abban bíznak, hogy végre visszacsatolják a bő száz éve a magyar politikusoknak köszönhető bukott háborús résztvétel büntetéseként elcsatolódott cseh/szlovák, romániai területeket, ahol mára gyakorlatilag jobban élnek a népek, mint itt Orbániában...?

 

Netán abban bizakodnak, hogy akkor nagyobb lesz a fütyijük...? Nehezen érthető a vágy és szándék, ami a homályos értelmezésű Trianon-reviziót motiválhatják az itt élned-halnod kell nagyonmagyar néplélekben, de ezt már valószínűleg senki sem fogja tudni megfejteni a maga aprólékos kontinentális geopolitikai gyakorlati szakértelmével.

 

Mivelhogy nincs neki. Mindez mindössze érzelmi kérdés annak ellenére is, hogy az eredettörténetnek gyakorlatilag már nincs is élő s így közvetlenül érintett tanúja.

 

A fentiek értelmében több mint tragikomikus a fogalmi zavar, aminek a nevében petíció és aláírásgyűjtés indult „Trianon megsemmisítésért”.

 

Az aláírók névsorából szemezgetve a legkevésbé sem meglepő sőt, szinte kötelezettség, hogy Lázár János volt mindenminiszter és főként vidéki fideszes polgármesterek sora csatlakozott a névsorhoz. De természetes, hogy nem hiányozhat a sokszoros világ- és Európa-bajnok úszónk, dr. Hargitay András, továbbá dr. Papp Lajos szívsebész professzor, Wass Albert két fia, Endre és Miklós.

 

Egyértelmű, hogy Wittner Máriával karöltve áll a kör közepén maga Pataki Attila, valamint a Mi Hazánk Mozgalom radikális összlétszáma.

 

A kulturális népfrontosok élharcosa maga Bayer Zsolt, akivel egy sorban múlatja a borongós időt a Csik zenekar szorgosan fellépő vezetője és a pesthidegkúti Cseke Péter. Az már kevésbé világos, hogy a szocializmus alatt kivételezett pályát befutható Omega együttes billentyűse, Benkő László vajon mit remél a határrevíziótól, amint kérdéseket vethet fel, hogy a névsorban közvetlenül Kocsis Máté mögött mire vár az LMP frakcióvezető-helyettes Schmuck Erzsébet.

 

Az egyik legmeglepőbb név az aláírók sorában Müller Péter József Attila-díjas író, dramaturg, akiről ezidáig annyit tudtunk botorul, hogy a lélek határait az ezotériában feszegeti, mit neki Trianon-revizionizmus, de hát mindig tanulunk valamit vénségére.

 

Fa Nándor meg egyszerű, mint Fa Nándor – talán még ott tart, hogy három tenger mossa Mária országának partjait.

 

(forrás: szabadhir.hu)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>