Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Röhögve tették el a kenőpénzt: egymásra is vallottak a makói rendőrök
2015-11-26 16:40:26
Röhögve tették el a kenőpénzt: egymásra is vallottak a makói rendőrök

Röhögve tették el a kenőpénzt: egymásra is vallottak a makói rendőrök

Maratoni ülést tartott a Szegedi Törvényszék Kónya Tamás vezette katonai tanácsa, a 7 órás ülésen azoknak a makói rendőröknek az ügyét tárgyalták, akik a vád szerint tavaly 90 esetben fogadtak el kenőpénzt külföldi sofőröktől.

 

A 25–45 év közötti 8 exrendőr, N. Zoltán, S. Zsolt, Sz. Gábor, K. Sándor, F. Levente, K. László, B. Ferenc és K. Szabolcs alig fért el a vádlottak padján. A kétórásra nyúló vádismertetésből kiderült, a Nemzeti Védelmi Szolgálat által megfigyelt egyenruhások zseblámpába, zokniba, alsónadrágba és egy rejtélyes bordó mappába tüntették el a külföldi sofőröktől elfogadott 10, 50, 100 eurósokat. Az 50 oldalas vádiratból Téglás Botond ügyész azt is felidézte, a rendőrök az autóban számolták a kenőpénzt, a hivatali vesztegetés elfogadása mellett megszegték az ORFK utasítását, valamint a rendőrségről szóló törvényt is.

 

 

A tárgyaláson a bíró levetítette a vádlottakról készített egyik videót, amin az látszott, hogy Sz. Gábor és K. Sándor hangosan nevetve vette át egy román sofőrtől az útlevélbe csúsztatott pénzt, majd az alkalmi fizetésnövelést 10 percen belül megismételték. Sz. Gábor az újabb pénzzel szinte ujjongva szállt be a jobb első ajtónál és a fényhídnál bekamerázott autóba, majd K. Sándorral azon nevettek, hogy a rádióból megszólalt a Honeybeast A legnagyobb hős című dala, ami úgy kezdődik: „a jó híremen nem eshet csorba". Sz. Gábor szinte gurgulázott, amikor az igazoltatott sofőr helyett megfújta a szondát, és az negatív eredményt mutatott.

 

 

A vádlottak közül mindössze két exrendőr ismerte el, hogy pénzt fogadott el a külföldiektől, annak ellenére, hogy mindannyian láthatták a róluk készült titkosszolgálati felvételeket. F. Levente azzal védekezett, hogy a korrupt rendőröket ő jelentette fel a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál, amiért K. László fegyvert is fogott rá. Azt is mondta, hogy a titkosszolgálatnál egy titoktartási nyilatkozatot írattak alá vele, és becsapva érzi magát, amiért a vádlottak padjára ültették. A férfi vallomása szerint a könnyű pénzszerzésről szóló tippet is K.-tól kapta, aki a szembesítésen tagadta a vádakat. F. Levente arról is beszélt, hogy alkalmanként 20–50 eurót kaptak, havonta legfeljebb 300 euró jött össze. A videókra alapozott vádirat ugyanakkor nemegyszer pénzkötegekről beszél.

 

K. László bűnösnek vallotta magát, elmondta a bíróságon felolvasott vallomásában, tisztában voltak vele, hogy a rendőrségen legfeljebb alsónadrágra és zoknira vetkőztethetik őket, ezért dugták oda a pénzt, amit később az öltözőben osztottak el. K. szerint egyébként a tippadó éppen F. volt, az ellentmondást a nyomozás nem oldotta fel. K. Szabolcs megbánta, amit tett, a 16 év után leszerelt exrendőr gátlástalannak nevezte K.-t és F-et, az alosztályukat pedig baromfiudvarhoz hasonlította.

 

A tárgyalás csütörtökön folyatódik, a bíróság levetíti mind a 90 esetről készült titkosszolgálati videót. Az ügyészség valamennyi vádlott vonatkozásában börtönben végrehajtandó szabadságvesztés, valamint pénzbüntetés kiszabását kérte.

 

Segesvári Csaba / duol.hu

További híreink
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, melyik felel meg igazán az igényeinknek és mivel a legkönnye...
2024-03-14 17:40:46, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>