Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Rokkant férfit vertek meg a buszon
2013-12-19 12:47:18
Rokkant férfit vertek meg a buszon

Rokkant férfit vertek meg a buszon

A Kecskeméti Járási Ügyészség könnyű testi sértés bűntette miatt vádiratot nyújtott be a Kecskeméti Járásbírósághoz egy 58 éves ballószögi férfi ellen, aki a Kecskemét – Ballószög buszjáraton bántalmazott egy kerekesszékes férfit. Közel két évig tartott a rendőrségi nyomozás...

 

 

A vádlott a buszjáraton szóváltásba keveredett egy mozgáskorlátozott férfivel, aki a lábait nem tudja mozgatni, ezért kerekesszékhez kötött. A férfi a szóváltás során háromszor ököllel megütötte a rokkant arcát, továbbá fojtogatta és rángatta is. A bántalmazás után a kerekesszékes ember leszállt a buszról és értesítette a rendőröket. A sértett a bántalmazás miatt az arcán és a nyakán 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

Az eset – mint a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatójából kiderült – közel két éve, 2012. január 12-én, este 6 óra utáni időben történt. A Kecskeméti Hírhatár nem hivatalos információi szerint az ügyészség ahhoz képest, hogy megkapta néhány hete a nyomozási iratokat, a törvényes határidőn belül, 30 nap alatt elkészítette a vádiratot. A rendőrségi nyomozás tartott – számunkra érthetetlen okból, de bizonyára van rá logikus magyarázat – több mint másfél évig a látszólag nem bonyolult ügyben.

 

A szabadlábon lévő vádlottat a járási ügyészség védekezésre képtelen személy ellen elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolja. Ezt a bűncselekményt a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

 

forrás: Kecskeméti Hírhatár

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>