Romániai gyerekmunkában készülnek a Kinder-tojások..? - Hírhatár Online

Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Huba napja van.
Romániai gyerekmunkában készülnek a Kinder-tojások..?
2018-05-07 11:07:02
Romániai gyerekmunkában készülnek a Kinder-tojások..?

Romániai gyerekmunkában készülnek a Kinder-tojások..?

A cikk szerint a csoki alatti műanyagtojásokat napi 13 órás munkában rakták össze a romániai Tasnád és Kispér környéki falvakban élő, nehéz anyagi helyzetű családok, akikhez nagy zsákokban szállították ki az alkatrészeket.

 

Mint írták, minden 1000 megtöltött sárga tojás után 1400 forintnak megfelelő lejt kaptak, ami családtagra lebontva 79 forintos órabért jelent.

 

A Sun riportere megkereste a tojásokat gyártó céget, a Prolegist, de a társaság vezetője visszarohant az üzembe, és magára zárta az ajtót. Másnap egy autó jelent meg az egyébként már álmukban is műanyagdarabokat látó családnál, ahol a lap munkatársa a riportot készítette. Elvitték az ottani tojás-alkatrészeket, és közölték velük, hogy többé nincs szükség a munkájukra.

 

A cikk szerint a cég szóvivője később azt nyilatkozta, hogy ők nem adnak ki családoknak alkatrészeket, a korábban említett Romexa is értetlenül széttette a kezeit, a Ferrero pedig arról beszélt, hogy tiltja a gyermekmunkát, valamint a beszállítóinak legalább a minimálbért ki kell fizetniük az alkalmazottaknak.

További híreink
Kiderült mennyiért lép fel Korda György és Klárika
Az énekesnő augusztus elején ünnepelte 66. születésnapját, férje pedig januárban töltötte be a 79. évét. Ennek ellenére egyikük sem pihen, folyamatosan vannak fellépéseik...
2018-08-19 13:50:01, Hírek, Színes Bővebben
Madonna egy marrakechi hotelt bérelt 60. születésnapjára
A Mirror beszámolója szerint a pop királynője egy teljes hotelt kibérelt a három napig tartó ünneplésre, az arab stílusban megtartott parti pedig mindig hajnalig tartott,...
2018-08-19 13:49:59, Hírek, Színes Bővebben
Közös letartóztatásukkor, tíz év után tudta meg a férj, hogy a felesége húsz évvel idősebb
Egy kínai férfit pillanatok alatt ért két meglepetés. Először letartóztatták őt és feleségét is, aztán az asszonyról kiderült, hogy nem harmincéves, hanem ötven.
2018-08-19 13:49:52, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
46 éves korában meghalt a korábbi népszerű pankrátor, Brian Christopher Lawler. Mindössze ittas vezetés volt a...
Bővebben >>