Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Romkocsmáknak 60 millió október 23-a emlékére – de mire
2016-10-20 18:00:49
Romkocsmáknak 60 millió október 23-a emlékére – de mire

Romkocsmáknak 60 millió október 23-a emlékére – de mire

A romkocsmáknak a fiatal törzsközönség miatt írt ki külön pályázatot az Emlékbizottság, amely a forradalom hatvanadik évfordulóján a pesti srácokat helyezte az emlékezés középpontjába.

 

„Még egy dolog van, amire szeretnék utalni: szintén miniszterelnök úrnak egy utasítására, aki azt mondta Kötcsén, hogy el kell érnünk a fiatalokat, azt a nyelvet kell beszélnünk, amit a fiatalok beszélnek, ezért azt várja el tőlünk, hogy fancyk, trendik és szexik legyünk” – fogalmazott korábban Schmidt Mária, az 1956-os emlékév kormánybiztosa.

 

Lyukas nemzeti zászlót rajzolt a graffitiművész az egyik pécsi romkocsma falára. A szórakozóhely üzemeltetője hárommillió forintot nyert az 1956-os Emlékbizottság pályázatán. A pénzből fotókiállítást, koncerteket, felolvasóeseteket rendeznek a forradalom hatvanadik évfordulóján.

 

Egy másik helyszínen október 23-án tankot lehet hajtogatni kartonból, az alkalmazottak pedig az ötvenes évek divatja szerint öltözve mérik majd az italt. Az üzemeltető szintén hárommillió forintot nyert.

 

A fővárosi Dürer Kert 4 millió forintot nyert, de a forradalmi arculat itt is hiányzik. Az üzemeltető személyesen nem nyilatkozott a Hír TV megkeresésére megkeresésre. Írásban azt válaszolta, hogy fontos nekik az emlékév, hiszen 1956-ban szemináriumokat tartottak az épületben.

 

 

A pályázatot eredetileg olyan cégeknek, civil szervezeteknek írták ki, amelyek kifejezetten romkocsmát üzemeltetnek. Eddig 23 romkocsma nyert összesen több mint 60 millió forintot. A pénzzel 2017 áprilisáig kell tételesen elszámolniuk. Az ’56-os emlékév programjaira több mint 13 milliárd forintot költ az állam.

 

(hirtv.hu)

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közös...
Bővebben >>