Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Bernát, Felícia napja van.
Rubik Ernő: „A kormányok költségvetésének felét az oktatásra kellene fordítani”
2024-04-29 17:05:12
Rubik Ernő: „A kormányok költségvetésének felét az oktatásra kellene fordítani”

Rubik Ernő: „A kormányok költségvetésének felét az oktatásra kellene fordítani”

Rubik Ernő nem gondolta volna, hogy az eredetileg csak a diákjai számára kitalált színes kockájával egyszer egy vagyont fog keresni, mint ahogy a Daily Mailnek adott interjúból kiderül. Azt hitte, hogy a kocka túl nehéz lesz, és mindenki elveszíti a kedvét a kirakásától.

 

A feltaláló később rájött, hogy semmi sem túl bonyolult ahhoz, hogy egy tanár tanítson vele, és a fiatalok tanuljanak belőle. Rubik Ernő szerint a kocka értékesítésével milliomos lett, de a pénz sosem volt számára a legfontosabb. Pénzügyi döntéseit illetően a legjobbnak azt tartja, hogy a feleségét kérte meg, hogy ezen a területen ő legyen a döntéshozó, így elkerülve a rossz döntéseket.

 

Az oktatásról szólva, Rubik Ernő úgy véli, hogy a kormányok költségvetésének felét az oktatásra kellene fordítaniuk. A hvg.hu-nak adott interjúban kifejtette, hogy az iskola hagyományosan a tudásanyag átadására koncentrált, de ma már fontos, hogy a gyerekek jól is érezzék magukat. Hozzátette, hogy a valódi változáshoz a gyerekeknek meg kell őrizniük belső motivációjukat és kíváncsiságukat, hogy ezekre építve fedezhessék fel és értsék meg a világot, mivel a tekintélyelvű tudás elnyomja a kérdezés szabadságát.

 

Rubik Ernő a Bűvös kocka első kipróbálója volt, és a Daily Mailnek mesélt arról, hogy eleinte képtelen volt előrelépni anélkül, hogy közben ne rontana el valamit másik oldalon. Egy hónapig tartott, mire módszert talált a kocka kirakására, de számára nem az időfaktor volt a meghatározó, hanem a probléma megoldásának kidolgozása és végrehajtása.

További híreink
Cserhalmi György is nekiment Vidnyánszkynak Kulka miatt
Az alábbiakban a Nemzet Színésze, Cserhalmi György sorait közöljük, amelyet a Színház Online szerkesztőségéhez juttatott el.
2024-05-12 10:09:04, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A gondozásmentes fémléceket egyre többen választják a hagyományos fakerítések alternatívájaként. Ám míg egyese...
Bővebben >>