Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Saját otthonukban rámolnák ki a nyugdíjasokat
2015-08-22 18:01:28
Saját otthonukban rámolnák ki a nyugdíjasokat

Saját otthonukban rámolnák ki a nyugdíjasokat

Ez alkalommal Kovács Gézáné Marika néni számolt be arról, hogy barátnőjére hivatkozva csöngettek be hozzá a termékbemutatós szélhámosok. Amikor kinyitotta az ajtót, egyből bejöttek a házba, és amíg az egyik szélhámos elkezdett porszívózni, addig a másik a csapot kezdte el alaposabban megvizsgálni. A csalók állítása szerint a víz mérgezett volt, de Marika néni szerencsére most akciósan tud tőlük víztisztítót vásárolni és mellé még porszívót is kap – számolt be az egyre általánosabbá váló átverésről a Blikk.

 

Az erőszakos bemutatósok egy órás előadás után a ház minden szegletét telepakolták csodatermékekkel, ám Marika néni megelégelte a dolgot és kizavarta őket a házból. De egyáltalán nem biztos, hogy a további 10-15 idős ember is így tett, akiket a településen meglátogattak a szélhámosok.

 

 

„Amióta be kell jelenteni a helyi jegyzőnél a termékbemutatókat, hatóságunkhoz több ilyen bejelentés is érkezett, eljárások is indultak” - nyilatkozta a témával kapcsolatban Kiss Anita, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője a penzcentrum.hu-nak.

 

A bűnözők manapság már gyakran telefonon keresztül, vagy az interneten intézik a dolgokat. Főként az időseket célozzák meg azok az ismeretlen elkövetők, akik telefonon, bajba jutott unokának, vagy az ő ismerősének kiadva magukat csalnak ki esetenként több százezer forintot a segíteni akaró nagyszülőtől.

 

Terjed az online unokázás is, a legújabb nemzetközi trend szerint a szélhámosok a Facebookon veszik fel a kapcsolatot a gyanútlan idősekkel és csalnak ki pénzt hasonló módon a bajba jutott unokára hivatkozva.

 

(forrás: penzcentrum.hu / kép: illusztráció)

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A tudományos hírek időről időre felkapnak egy-egy hatóanyagot vagy terméket, számos pozitívummal kecsegtetve b...
Bővebben >>