Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Dániel napja van.
Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót
2024-07-07 09:47:29
Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót

Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót

Bár 2021 novemberétől két éven át, házi őrizetbe helyezéséig börtönben ült Schadl György, a végrehajtók korrupcióval vádolt korábbi elnöke, a letartóztatásának két éve alatt összesen 189 millió forintot keresett az érdekeltségébe tartozó, állami feladatot ellátó végrehajtói irodákkal – derült ki a társaságok friss pénzügyi beszámolóiból.

 

Mindez azért is érdekes, mert a Központi Nyomozó Főügyészség a vádemelésében egyebek mellett 200 millió forint pénzbüntetés kiszabását indítványozta a volt végrehajtói elnökkel szemben, tehát Schadl a börtönben ülve csaknem megkereste a lehetséges büntetés összegét – írja a 24.hu.

 

A volt végrehajtó elnök a saját irodáján kívül a szintén vádlott felesége végrehajtói irodájában is rendelkezik tulajdonrésszel, és noha meggyanúsításuk után mindkettőjüket felfüggesztették, az irodák azóta is termelik nekik a pénzt. Erre azért van lehetőség, mert a Schadl házaspár irodáit helyettesítéssel más végrehajtók vették át, a helyettesekkel pedig mindketten úgy állapodtak meg, hogy azok 10 százalékos tulajdonrészt kaptak a végrehajtói irodáikban.

 

Ez azt jelenti, hogy a két végrehajtói iroda nyereségének 90 százaléka továbbra is a Schadl házaspárt illeti meg - az összeg az elmúlt két évben meghaladta a 425 millió forintot.

 

Schadl számára Takács Katalin, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) hivatalvezetője engedélyezte a cégátalakítást, vagyis azt, hogy az irodáját 10 százalékos tulajdonszerzés mellett egy másik végrehajtó működtesse tovább.

További híreink
Tovább hízik Orbán apjának földbirtoka
Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja, 8,6 hektárnyi szántóföldet és fás területet vásárolt Alcsútdobozon, ezzel bővítve jelentős méretű földbirtokát, amely így már 88,6...
2024-07-21 08:58:24, Hírek, Aktuális Bővebben
A barokk tapéták – az időtlen elegancia megtestesítői
A barokk tapéták rendkívül gazdag és sokrétű megoldást nyújtanak falaink díszítésére. A múlt és a jelen elemei harmonikus összhangot teremtenek, amikor egy ilyen finoman ...
2024-07-18 13:13:35, Hírek, Aktuális Bővebben
Milyen kerítést építsünk, ami megakadályozza a kutya szökését?
Ha éppen kerítésépítés előtt állunk, akkor bizonyára elgondolkodtunk azon, hogy mik a főbb szempontok, mit várunk el egy kerítéstől. Általában a lényeg, hogy szép legye...
2024-07-12 14:20:59, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pálffy István tartalékos katona szeretett volna lenni, de a kora miatt végül nem vágott bele a Magyar Honvédsé...
Bővebben >>