Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Schmidt Mária támadása után az Oscar-díjas Szabó István nem veszi át az életműdíjat
2020-02-26 17:59:15
Schmidt Mária támadása után az Oscar-díjas Szabó István nem veszi át az életműdíjat

Schmidt Mária támadása után az Oscar-díjas Szabó István nem veszi át az életműdíjat

A Magyar Filmakadémia Egyesület tiszteletben tartja és tudomásul veszi Szabó István filmrendező döntését, hogy nem veszi át az életműdíjat – olvasható a közleményben.

 

Döntéséről a rendező szóban tájékoztatta a Magyar Filmakadémia Egyesületet – közölték. Szabó István kitüntetését a közelmúltban többen kritizálták az Oscar- és Kossuth-díjas rendező ügynökmúltja miatt.

 

A Magyar Filmakadémia január végén hozta nyilvánosságra, hogy Béres Ilona, Cserhalmi György, Eperjes Károly, Pécsi Ildikó színészek és Szabó István rendező pályáját életműdíjjal jutalmazza; az ünnepélyes díjátadó a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlén pénteken lesz a Pesti Vigadóban.

 

Schmidt Mária február elején a Facebook-oldalán tett közzé nyílt levelet, amit Kásler Miklós miniszternek, Fekete Péter államtitkárnak, Káel Csaba kormánybiztosnak és L. Simon László fideszes képviselőnek írt. Megdöbbentette ugyanis, hogy sajtóhírek szerint életműdíjjal tervezik jutalmazni Szabó Istvánt. A Terror Háza Múzeum főigazgatója ezt felháborítónak tartja, mivel a filmes a Kádár-rendszer besúgója volt, s bár az Oscar-díjas rendező azt mondta, jelentéseivel senkinek sem ártott, éppen mások megmentésért tette, amit tett, de Schmidt Mária ezt a magyarázatot nem fogadja el.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>