Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Seehofer befejezte – lemond mind a CSU, mind a belügyminiszterségről
2018-11-12 12:24:27
Seehofer befejezte – lemond mind a CSU, mind a belügyminiszterségről

Seehofer befejezte – lemond mind a CSU, mind a belügyminiszterségről

Seehofer a hét folyamán jelenti be személyesen távozását. A CSU 2019 elején rendkívüli pártkongresszuson választ új vezetőt. A politikus a hírek szerint a belügyminiszteri tisztségéről még a jelenlegi törvényhozási időszak vége előtt lemond, de pontosan még nem tudni, mikor.

 

A dpa értesülése szerint Seehofer ezt vasárnap este közölte a CSU vezetőivel folytatott tanácskozásán Münchenben. A CSU élén legesélyesebb utódként az 51 éves Markus Söder bajor miniszterelnököt tartják számon. Söder márciusban vette át a kormányfői tisztséget Seehofertől.

 

Horst Seehofer pártelnöki megbízatása 2019 végéig szól, de az utóbbi hetekben egyre többen sürgették a lemondását, amióta a CSU az október közepén tartott tartományi törvényhozási (Landtag-) választáson elveszítette abszolút többséget. A nyomás tovább erősödött, miután a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetője, Angela Merkel kancellár október végén bejelentette, hogy nem pályázza meg többé a CDU elnöki tisztségét.

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Száz alkotó mutatkozik be az Országos Kerámiaművészeti Triennálén Pécsen.
Bővebben >>