Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Semjén állampolgárságot osztogatna
2015-08-09 15:31:16
Semjén állampolgárságot osztogatna

Semjén állampolgárságot osztogatna

A miniszterelnök-helyettes újságíróknak nyilatkozva úgy fogalmazott: minden kárpátaljai magyart megillet az állampolgárság. Vegyék is fel, mert ez egy lehetőség, hogy teljes jogú európai uniós polgárként kinyíljon számukra a világ – mondta, hozzátéve: akkor vannak biztonságban, ha van magyar útlevelük. /…/

 

 

Semjén Zsolt közölte: az állampolgársági kérelmek száma meghaladta a 750 ezret, több mint 700 ezren tettek esküt, és a kérelmek száma év végére várhatóan eléri a 800 ezret. Megerősítette, hogy a kormányzati ciklus végére várhatóan meglesz az egymillió esküt tett új magyar állampolgár.

 

Kitért arra is, hogy a kárpátaljai magyarság olyan háborús helyzetben van, amiről nem tehet, nagyhatalmi játszmák áldozata. Velük is meg akarják fizettetni ennek az árát, amikor „törvénytelenül katonának hívnak be magyarokat”. Ugyanakkor nem ők vették el a sokmilliós nemzetiségtől a nyelvi jogokat, nem ők felelősek azért, ami a Krímben és Donyeckben történik – emelte ki, és jelezte: Magyarországra bármikor jöhetnek, itt biztonságban lesznek.

 

mti

 

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>