Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Edina napja van.
Semjén szerint nemzetbiztonsági okból nem hozzák nyilvánosságra az ügynökaktákat
2023-04-10 12:58:19
Semjén szerint nemzetbiztonsági okból nem hozzák nyilvánosságra az ügynökaktákat

Semjén szerint nemzetbiztonsági okból nem hozzák nyilvánosságra az ügynökaktákat

 

A Magyar Hang megkérdezte Semjén Zsolttól, hogy a kormány miért nem hozza nyilvánosságra az ügynökaktákat. A miniszterelnök-helyettes szerint – bár ez nem a szakterülete – a kormánypárti képviselők a titkosszolgálatok javaslatára nem tennék publikussá az aktákat. Ha egy ország ügynökhálózata nyilvánosságra kerülne, az megrendítené az ország nemzetbiztonságát – tette hozzá, ugyanakkor azt is mondta, a régi ügynökök nagy része már koránál fogva sem lehet aktív most.

 

Semjén Zsolt kissé belezavarodott a Karmelita lezárásával kapcsolatos érvelésébe – előbb azt monda, hogy ott mindenki szabadon járhat, majd azt hogy az egy építési terület, és neki senki sem szólt hogy sisakot kellene viselnie. Ám ezután mégis rögtönzött sajtótájékoztatót tartott – írja a Magyar Hang.

 

Azt szerették volna tudni, hogy a kormány miért nem hozza nyilvánosságra az ügynökaktákat. Emlékezetes, hogy az LMP februárban 27. alkalommal is benyújtotta az akták nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslatot, amit a parlament igazságügyi bizottsága ezúttal is indoklás nélkül elutasított. A fideszes és KDNP-s politikusok eddig tehát nem magyarázták meg, miért mondanak nemet az ellenzéki felvetésre.

 

Semjén Zsolt most végre megtette, bár hangsúlyozta, hogy ez nem a szakterülete. A miniszterelnök-helyettes szerint a kormánypárti képviselők a titkosszolgálatok javaslatára nem tennék publikussá az aktákat: "Ha nyilvánosságra hoznánk az ügynökaktákat, olyan embereket is lebuktathatnánk az (egykori szovjet – a szerk.) utódállamok felé, ami Magyarországnak nemzetbiztonsági kárt okozna."

 

"Ha egy ország ügynökhálózata nyilvánosságra kerülne, az megrendítené az ország nemzetbiztonságát" – fogalmazott a politikus. A kérdésre, hogy az utódállamok felől milyen kockázatot jelentene a volt titkosszolgák leleplezése, Semjén Zsolt annyit mondott: „a fantáziájára bízom”. Ezzel együtt szerinte a régi ügynökök már koruknál fogva sem lehetnek aktívak most, legfeljebb kis részük az.

 

A politikus a Magyar Hangnak azt is mondta, nem gondolja, hogy a titkosszolgálatoknak jelezniük kellene, hogy a Fideszben vagy a KDNP-ben hány egykori ügynök volt, sőt megkockáztatja, azt sem biztos, hogy nekik, a kormánypártok vezetésének ezt tudniuk kellene. Arra a kérdésre, hogy a kormánypárti országgyűlési képviselők vagy a kormánypártok között tudnak-e egykori ügynökökről, már nem válaszolt.

További híreink
A Rogán-féle propagandahivatal 1360 milliárdot költött kommunikációra 8 év alatt
2015 és 2023 között összesen 1360 milliárd forint értékben kötöttek szerződést a Rogán Antal vezette minisztérium alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal keretmegállapo...
2024-02-19 16:16:42, Hírek, Aktuális Bővebben
Putyint tartják Navalnij gyilkosának
Volodimir Zelenszkij szerint nyilvánvalóan Vlagyimir Putyin ölte meg Alekszej Navalnijt. Szerinte az orosz elnököt nem érdekli, ki hal meg, amíg megtarthatja a hatalmát. ...
2024-02-17 09:55:47, Hírek, Aktuális Bővebben
Hatalmas tüntetés volt pénteken a Hősök terén
Odakint most szörnyek járnak - kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel tartottak tüntetést péntek kora estétől civilek szervezésében Bu...
2024-02-17 09:55:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az új szabályról sem a kormány, sem a Posta nem kommunikált, az érintettek figyelmét sem hívták fel rá.
Bővebben >>