Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Senki sem értette miért nevezték ki 22 évesen, de már nem helyettes államtitkár Rácz Zsófia
2022-06-13 19:50:30
Senki sem értette miért nevezték ki 22 évesen, de már nem helyettes államtitkár Rácz Zsófia

Senki sem értette miért nevezték ki 22 évesen, de már nem helyettes államtitkár Rácz Zsófia

Rácz Zsófiát 2019 decemberében nevezték ki a Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetői posztjára. Bár a kinevezése idején 22 éves helyettes államtitkárnak nem volt diplomája, és az RTL Híradó szerint felsőfokú végzettséget Rácz a mai napig nem szerzett, a Fidesz még törvényt is módosított azért, hogy diploma nélkül is betölthesse a pozíciót – idázi a telex.hu.

 

Rácz nem ápolt harmonikus kapcsolatot a nyilvánossággal: kinevezése után az akkori Index újságírójával került vitába, 2020 nyarán pedig az első kérdés után faképnél hagyta az RTL riporterét. Azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy pozíciója ellenére, többszöri egyeztetés után sem ült le tárgyalni a Pedagógusok Szakszervezetének ifjúsági tagozatával a tanárhiány okozta problémákról.

 

Ehelyett viszont lelkesen gyurcsányozott egy interjúban, amit a kormánypárti Magyar Nemzetnek adott, egy diákszervezet előtt pedig úgy beszélt pozíciójáról, hogy „nem kell komoly szakmai végzettség a munkájához”.

 

 

Rácz a fent idézett Insta-posztban mindenesetre komoly szakmai sikerekről számolt be sajátjaként: ilyen eredménynek nevezte a 25 éven aluliak SZJA-mentességét, vagy éppen a Stipendium Peregrinum ösztöndíjat. A most már leköszönő helyettes államtitkár hozzátette: „Nem tudom és nem is szeretném elengedni a szívügyemet: az ifjúságpolitikát.”

 

„Hogy hova tovább, az hamarosan kiderül, de egyet megígérek: nem megyek messzire” – írta bejegyzésében Rácz Zsófia. A profiljában látható sztorik között még a hagyományok kedvéért odaszúrt egyet az Indexnek, és megosztotta, milyen hálálkodó üzeneteket kapott munkájáért a követőitől.

 

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A technológia folyamatosan fejlődik, pláne a digitális és pénzügyi világban. Ezzel valószínűleg nem mondtunk ú...
Bővebben >>