Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Sértődött ex-MSZP-s politikust eresztene az ellenzékre Újpesten a Fidesz
2019-06-26 10:45:58
Sértődött ex-MSZP-s politikust eresztene az ellenzékre Újpesten a Fidesz

Sértődött ex-MSZP-s politikust eresztene az ellenzékre Újpesten a Fidesz

A 75 éves egykori szocialista újpesti önkormányzati, illetve országgyűlési képviselő, aki egykori határőrként szoros kapcsolatban állt az állambiztonsággal, a 80-as években a KGB moszkvai továbbképzőjét is megjárta.  az Index megkeresésére elismerte, gondolkozik azon, hogy ezúttal az önkormányzati választáson induljon el, ismét Újpesten.

 

A közterületen kampányoló ellenzéki pártok a bíróság szerint is törvénytelen megbírságolása után a helyi vélemények szerint ismét övön aluli támadásba lendült Wintermantel Zsolt, Újpest polgármesterén keresztül a Fidesz.

 

Wintermantel Zsolt (balra) lila ködben 

 

Mint ismert, a IV. kerületi DK, MSZP, Momentum, LMP és a Jobbik közösen indulnak az őszi önkormányzati választásokon a decemberben bejegyzett Újpestiek Közössége Egyesület színeiben. Ez a szavazólapon UPK-ként fog megjelenni. Ezt az ellenzéki tömörülést igyekszik meglehetősen aljas és primitív módon dezorientálni, magyarul megzavarni egy újonnan és Egerben(!) bejegyzett szervezet, az Újpesti Patrióták Egyesülete, amely kezdőbetűivel több mint érthetetlenül ÚPK-ként próbál ráfeküdni a helyi ellenzéki szervezetre.

 

A nem túl kreatívan álcázott, rejtélyes "civil" szervezetet nem más jegyeztette be, mint Horváth Imre. A sértődős bábpolitikus a tavalyi országgyűlési választásokig a szocialisták színeiben tevékenykedett, ekkor viszont megsértődött és ki is lépett a pártból, hogy egyedül próbálkozzon, mert nem őt indították képviselő-jelöltként, hanem a DK-alelnök Varju Lászlót. Akinek nem mellesleg annyi köze volt Újpesthez, mint  madárnak az ábécéhez, de vitte a körzetet, ami erős MSZP-s bázisként Kiss Péter által megdönthetetlen volt.

 

Az Index megkereste Horváthot az ügyben, aki – azon kívül, hogy ő a szervezet bejegyzője és elnöke – lényegében semmilyen érdemi információt nem tudott mondani a váratlanul általa jegyzett ÚPK-ról.

 

Arra sem tudott értelmezhető magyarázatot adni, hogy a két egyesület  bírósági bejegyzésében szereplő "cél szerinti leírás" egyetlen mondat kivételével miért egyezik meg szóról szóra a korábban alapított ellenzéki UPK-val...?

 

Déri Tibor, a Momentum, a DK, az MSZP,  az LMP és a Jobbik közös polgármester-jelöltje szerint a "Wintermantel Zsolthoz bejárással rendelkező" Horváth Imre nem egyénileg akciózik. Úgy véli, a kiugrott volt MSZP-s politikust a kerületi, avagy az országos Fidesz irányíthatja.

 

"Bárhogyan is próbálja rejteni Wintermantel Zsolt, az ilyen eszközök jól megmutatják, ő is a Fidesz embere, éppen úgy Orbán bábja, mint más helytartók és kiskirályok. Ez ellen kell fellépnünk októberben/.../ Semmi kétség, hogy mindez a Fidesz és Wintermantel Zsolt aljas trükkje" - nyilatkozta.

 

Minderre Wintermantel is reagált ma reggel a közösségi oldalán, természetesen – amúgy cseppet sem meggyőzően - tagadva az ellene felhozott vádakat:

 

„Engem Újpest jelene és jövője, biztonságos, békés fejlődése érdekel. Ezzel szemben a téma, amivel megkeresett, a reménytelen helyzetben lévő ellenzéki botránypártok belügye, én nem vagyok hajlandó az ő belső marakodásukkal foglalkozni. Nem pazarlom az időmet arra, hogy melyik kivel fog össze, kit szúr hátba, kit támad meg, milyen trükkökkel próbálják kicsinálni egymást. Ez legyen az ő bajuk.

 

Az én ügyem Újpest. Én Újpestért dolgozom, ezt fogom tenni, amíg az újpestiek megbíznak bennem. Azt pedig nem fogom hagyni, hogy a hatalomért acsarkodók lerombolják, veszélyeztessék azokat az értékeket, eredményeket, amelyeket az újpesti emberek közösen létrehoztak, amit építettek és építenek.

 

Én az Újpestért Egyesülettel működök együtt sok-sok éve, és ezen nem kívánok változtatni a jövőben sem. Ha én valakivel együttműködök, akkor azt nyíltan teszem, és nem bújok álruhába, felvállalom, hogy ki vagyok.

 

Horváth Imrével legutóbb tavaly nyáron beszélgettem az Újpesti Bajnok teraszon, az egyik VB meccs után, Urbán Flórival hármasban. Ahogy előbbiről, utóbbiról sem tudom, milyen tervei vannak idén ősszel az önkormányzati választásokon. Egyet tudok, az a legegyenesebb, és ezért mindenkit arra bíztatok, vállalja fel magát, saját arcát, saját értékeit és induljon el a választásokon! Ez lenne a demokrácia!

 

Én a saját munkámmal szeretném elnyerni harmadszor is az újpesti választók bizalmát. Hajrá, Újpest!”


(forrás: szabadhir.hu)

Utoljára frissítve: 2019-06-26 10:47:15

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghat...
Bővebben >>