Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Csongor napja van.
Sneider elismerte - megszűnhet a Jobbik
2019-02-01 16:07:44
Sneider elismerte - megszűnhet a Jobbik

Sneider elismerte - megszűnhet a Jobbik

A pártelnök azt mondta, hogy a csütörtökön kirótt ÁSZ büntetéssel együtt már csaknem egymilliárd forintot kellene kifizetnie a Jobbiknak, ez szinte a lehetetlenség kategóriája. – Jelen pillanatban ott tartunk, hogy a legnagyobb ellenzéki párt részéről felvetődik a kérdés, tudjuk-e tovább folytatni a politikai tevékenységünket, mint Jobbik – mondta.

 

Az ÁSZ a 2018-as évet, és az akkori választási kampányra elkötött összegeket vizsgálta. Csütörtökön tette közzé jelentését, amely alapján a Jobbikot 136 millió forintra büntették, és ugyanekkora összeget vonnak majd el a pártnak járó állami támogatásból. Az az indok, hogy a párt nem tartotta be a tiltott támogatásra vonatkozó tilalmakat, és összesen 136,4 millió forint tiltott támogatást fogadott el – emlékeztet írásában a Magyar Hang.

 

A számvevők egyik problémája az volt, hogy a saját forrásként feltüntetett 170 millióból a párt 52 milliót nem támasztott alá számviteli bizonylattal. A Jobbik állítása szerint ez az előző, vagyis 2017-es év maradványösszege, az ezt igazoló bankszámlakivonatokat, egyenleg-igazolásokat és főkönyvi kivonatokat pedig elküldték az ÁSZ-nak.

 

A számvevőszék másik problémája az volt, hogy a Jobbik – szerintük a kampánytörvényt megsértve – kampánykiadásként jelentett meg 84 millió forintot, ám azok valójában hitelek voltak. A Jobbik azonban azzal érvel, hogy mindez két állami intézménytől származik: a Magyar Postától, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól. – Magyarán az ÁSZ szerint a Posta és a kormányhivatalként működő NAV finanszírozta tiltott módon a Jobbikot – közölte a párt.

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amikor az időjárás kellemesre fordul, beköszönt a tavasz, nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, szívesen újít...
Bővebben >>