Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Soha nem írtam levelet a Télapónak, most pótolom
2015-11-26 19:10:05
Soha nem írtam levelet a Télapónak, most pótolom

Soha nem írtam levelet a Télapónak, most pótolom

Biztos vagyok benne, hogy ez így mellbeverő számodra, de van Magyarországon több település, ami nincs rajta a térképeden, ez is egy ilyen falu, pedig itt is „minden gyerek várva vár, kedves öreg télapó”. Az a baj tudod, hogy itt sok gyereknek még csizmája sincs, persze ha cinikus akarok lenni, akkor miért is kellene nekik, hiszen hó sincs, tél sincs, akkor meg minek a mikulás csomag?

 

Ennek ellenére várnak, évről, évre, de te csak nem jössz, ők pedig elfelejtenek hinni benned és idővel leszoknak arról, hogy higgyenek bármiféle csodában. Megkeseredett, csalódott kis lurkók lesznek, tele haraggal a világ felé, rólad pedig úgy fognak beszélni, hogy a télapó az baromság, ezt meg ugye csak nem akarod!

 

 

Gondold csak el Télapó, hogy mekkora csoda lennél, ha megjelennél a faluban és a gyerekeknek osztanál a csomagot, esetleg még a virgácsot is. Saját szemeddel láthatnád, hogy itt is várnak rád gyerekek, itt is egy álom vagy, akire lélekben egész évben vágynak.

A fényképeken a falu pár lakója, akik bevállalták, hogy cigánynak születnek Magyarországra, annak is a legszegényebb részébe. Ez ma, ebben az országban, nem a legkönnyebb vállalkozás, talán a GPS is, ami a szánkódban van, ezért törölte őket.

 

Várnak téged télapó és igen, tudom, nem lehet mindenkinek segíteni. Nem lehet neked sem mindenkihez eljutni, értem én. Értem én azt is, amikor azt mondják, hogy vannak ezeknek a gyerekeknek szüleik, meg nem kellene kocsmába járni, meg dohányozni és ismerem jól az ezernyi kifogást, hogy miért nem kell segíteni!

 

Tudod, erre meg csak azt tudom írni kedves Télapó, hogy én csak a gyerekeket nézem, gyerekeket, akik nem kérték, hogy ide szülessenek, nem kérték a szegénységet, a bőrszint, kapták! Azt szeretném végre olvasni, hogy miért lehet és kell segíteni! Megígérem, hogy azt is megírom, ha elmész és boldoggá teszed ezeket a gyerekeket!

 

Te most csodát tehetnél, valódi csodát!

 

Köszönöm, hogy elolvastad a levelem.

 

ps: Mivel minden levélen van utóirat.

 

Amennyiben segíteni szeretnél, adok nevet és elérhetőséget. Pénzt pedig ne küldjél, azon vegyél inkább mikulás csomagot.

 

Boldogkőújfalui Cigányokért Egyesület

Korotkiné Gulyás Szabina

Cím: Boldogkőújfalu, Rákóczi F. utca 10.

E-mail: szabin76@citromail.hu

Telefon: 70/343 – 8462

 

(alexanderplatz.blog.hu)

 

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Végre itt a tavasz, úgyhogy ideje a szekrény mélyére száműzni a télikabátot a sapkával, sállal és kesztyűvel e...
Bővebben >>