Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Soros az EU szétesését jósolja
2016-06-26 15:31:06
Soros az EU szétesését jósolja

Soros az EU szétesését jósolja

Meglátása szerint az a katasztrófa-forgatókönyv valósult most meg, amitől sokan tartottak, az Európai Unió szétesése gyakorlatilag visszafordíthatatlan. Nagy-Britannia lehet, hogy idővel jobban jár az EU-ból való kilépéssel, mint más országok, de lehet, hogy nem. A gazdasága és az ország lakói viszont nagyon fognak szenvedni rövid- és középtávon.

 

A pénzügyi piacokon világszerte fennmaradhat a zűrzavar hosszútávon, amit a politikai és gazdasági szétválás bonyolult folyamatai is erősítenek majd. Mindezek Nagy-Britannia reálgazdaságára gyakorolt hatásai hasonlóak lesznek a 2008-as válságéhoz – véli az üzletember.

 

Továbbá az Egyesült Királyság nem biztos, hogy hosszú távon fennmarad a mostani formájában. Az Európai Unió jelentette közös piac és a közös értékek elvesztését mindenki megszenvedné Európában.

 

Ugyanakkor némi bíztatással is szolgál: nem szabad feladni. A Brexit után mindenkinek, aki hisz azokban az értékekben és elvekben, amelyeknek a fenntartására az uniót tervezték, össze kell tartania, hogy az Európai Uniót átfogó szerkezeti átalakítással megmentsék.

 

(168ora.hu)

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>