Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Soros hazugságnak nevezi és tételesen cáfolja Orbán Soros-kampányát
2017-11-20 14:00:34
Soros hazugságnak nevezi és tételesen cáfolja Orbán Soros-kampányát

Soros hazugságnak nevezi és tételesen cáfolja Orbán Soros-kampányát

A Nyílt Társadalom Alapítvány azt írja: az úgynevezett Soros-tervre vonatkozó konzultáció csúsztatásokat és nyilvánvaló hazugságokat tartalmaz, amelyek célja, hogy szándékosan félrevezessék a magyarokat Soros György bevándorlókra és menekültekre vonatkozó álláspontjáról.

 

A jelenlegi kormány azért kreál külső ellenséget, hogy a magyar egészségügyi és oktatási rendszere aggasztó állapotáról és a mindent átható korrupcióról elvonja az állampolgárok figyelmét - így látja a Nyílt Társadalom Alapítvány.

 

Álláspontjuk szerint nem igaz, hogy Soros György arra akarja rávenni Brüsszelt, hogy évente legalább 1 millió bevándorlót telepítsen az Európai Unió területére, így Magyarországra is.

 

Mint írják, Soros György ide vonatkozó legutóbbi írásában azt javasolta, hogy az Európai Unió évente 300 ezer menekültet befogadására vállaljon kötelezettséget.

 

Nem igaz szerintük az sem, hogy Soros a brüsszeli vezetőkkel együtt el akarja érni, hogy az EU tagállamai bontsák le a határvédelmi kerítéseket.

 

A milliárdos üzletember ugyanis úgy véli, az Európai Uniónak közös mechanizmust kell létrehoznia annak érdekében, hogy megvédje határait, elbírálja a menedékjogot kérelmezők beadványait és elhelyezze a menekülteket.

 

A nemzeti konzultációban leírtakkal ellentétben Soros kötelező betelepítést sem szeretne, és nem akarja arra kötelezni a tagállamokat, így Magyarországot is, hogy minden bevándorlónak fizessen 9 millió forint állami segélyt.

 

 „Az Európai Uniónak kellene támogatást juttatnia minden menekültnek az első két év mindegyikében a lakhatási, egészségügyi és oktatási költségek fedezetére, és hogy a menekültek befogadását vonzóbbá tegye a tagállamok számára” - fogalmazott 2015 szeptemberében Soros György.

 

Az alapítvány közleménye szerint egyértelmű, hogy ez olyan juttatás lenne, amelyet az Európai Unió ad Magyarország számára. 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátad...
Bővebben >>