Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Sorra felmenti a 45 év feletti tiszteket a honvédségnél a kaszinómágnás miniszter
2023-01-20 12:21:17
Sorra felmenti a 45 év feletti tiszteket a honvédségnél a kaszinómágnás miniszter

Sorra felmenti a 45 év feletti tiszteket a honvédségnél a kaszinómágnás miniszter

 

Vadai azt is mondta, hogy nem tudni még, ennek hol lesz a vége, de „a Honvédelmi Minisztérium környékéről ezres nagyságrendet hallottam”.

 

Szerinte „ez azt jelenti, hogy egy NATO-mentesítés folyik jelen pillanatban a Magyar Honvédségnél”, hiszen „a 45 éves tisztek és tábornokok nemzetközi tapasztalattal rendelkező, nyelveket beszélő és a NATO-ban szocializálódott katonák”. Vadai arról is beszélt, hogy az intézkedések célja az is, hogy a politikai hűség legyen mostantól irányadó a Magyar Honvédségben.

 

A héten megjelent kormányrendelet alapján azon katonák szolgálati viszonyát, akik a 45. életévüket betöltötték és legalább 25 év tényleges szolgálati viszonyban töltött idővel rendelkeznek, a honvédelmi miniszter egyoldalú döntéssel és kéthavi felmentési idővel megszüntetheti.

 

A Telex azt írta, hogy a rendelet megjelenése után hozzájuk is gyorsan eljutottak olyan hírek, hogy a honvédelmi miniszter a rendelet által kapott jogával élve „nagytakarítást kezdett” a tisztek és főtisztek körében, tömegesen menesztette a honvéd vezérkar tagjait, mentett fel tábornokokat, ezredeseket szóban. Egy forrásuk már szerda reggel azt közölte, hogy állítólag legalább száz ezredes, tábornok kapta meg az egyoldalú felmondást, egy másik forrás szerint 157 tábornoknak és ezredesnek mondtak fel azonnali hatállyal. Minisztériumi és honvédségi körökben arról beszélnek, hogy többeket is politikai tisztogatás miatt küldtek el. Keresték a minisztériumot az ügyben, választ azonban nem kaptak.

 

A honvédelmi miniszter szerint a szomszédban zajló háború miatt is kell most fiatalítani a magyar haderőn. „Meggyőződésem, hogy ez a fiatalítás a magyar nemzet és a haderő érdeke, és előnyére válik”– mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

 

Mint ismert, Szalay-Bobrovniczky, aki nem mellesleg a kormányszóvivő Szentkirályi Alexandra férje (vagy fordítva...) miniszteri kinevezéséig teljhatalmú és adómentes haszonélvezője volt a kaszinóbiznisznek.

 

2021-ben 10 milliárd 921 millió forint osztalékot fialtak a néhai Andy Vajna fővárosi kaszinói az új tulajdonosnak, a Garinvest Projekt Zrt.-nek. A miniszterelnök jó barátja, Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf közös érdekeltségeként 2020 tavaszán vette át a koncessziós jogot birtokló Las Vegas Casino Zrt.-t. Azóta 35 évvel meghosszabbították a koncessziós jogot, így a kormánypárti vállalkozók 2056-ig élvezhetik a pénzesőt.

 

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bárm...
Bővebben >>