Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Százmilliós VIP-helyeket fizetett Kubatovéknak az MTVA
2020-03-06 14:15:03
Százmilliós VIP-helyeket fizetett Kubatovéknak az MTVA

Százmilliós VIP-helyeket fizetett Kubatovéknak az MTVA

Ennek alapján szúrta ki a G7, hogy 103 millió forintot fizetett üzleti ülőhelyek és kapcsolódó szolgáltatások címen a Groupama Aréna üzemeltetőcégének az MTVA 2019-ben.

 

A cég összesen egymilliárd forint összeget költött el sportközvetítésekhez köthető szerződésekre tavaly úgy, hogy nem is volt nagyobb sportesemény, amelynek jogát megvették volna.

 

A legtöbb pénz egyedi eseményekre vagy valamilyen technikai dologra, például vonalköltségre, illetve a szerződéses kommentátorok fizetésére ment el. Az egymilliárd forintot meghaladó szerződéslistában nagyjából négy tucat sporthoz köthető szerződést találtak.

 

A legnagyobb tavalyi tételek között voltak például a nemzetközi kupaszereplésre jogosult magyar focicsapatok hazai BL- és Európa Liga-selejtezőinek a közvetítései. Ezeket ugyanis a BL-jogokon felül a csapatoktól vásárolja meg a közmédia.

 

A legjobban a tavalyi bajnok FTC Labdarúgó Zrt. járt, nekik több mint 63 millió forintot fizettek vélhetően négy mérkőzésért, míg a Honvéd 38, a Debrecen 22, a Fehérvár pedig 18 millió forintra szerződött az állami médiával.

 

Szintén a ferencvárosi csapathoz köthető tétel az ülőhelyekre vonatkozó 103 millió forintos szerződés, ami három évre érvényes a Fradi stadionját fenntartó Lagardere Sports Kft.-vel.

 

(forrás: media1.hu)

 

 

Utoljára frissítve: 2020-03-06 14:02:22

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>