Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Szégyen ez az ország úgy, ahogy van
2022-12-31 12:30:45
Szégyen ez az ország úgy, ahogy van

Szégyen ez az ország úgy, ahogy van

Budaházy Györgyöt személyesen ismerem, igaz, csak futólag. Találkozásunkkor megjegyezte, hogy nem tudja értékelni a művészetemet, mert hozzá a népzene áll közelebb. Nem sértett meg vele, van ilyen. Aztán pár évvel később, talán 2016 lehetett, amikor megátkozott sok százezer honfitársammal együtt egy posztjában: az Istennel veretett minket, mert nem Magyarországon élünk - Bálint Natália fb-posztja.

 

Nem tudom, mi igaz abból, amivel vádolták, tényleg nem tudom. De meg vagyok róla győződve, hogy ha el is követett bűncselekményt, azt nem ő tervelte ki. Mert – Isten bocsássa meg, hogy ez a véleményem – szerintem Budaházy György ahhoz egyszerűen nem elég dörzsölt, ha úgy tetszik, nem elég okos. Hiszem, hogy semmiféle veszélyt nem jelent a társadalomra, nem fog gyújtogatni, nem fog terrorcselekményt elkövetni, ezáltal nincs gond Katalin asszony döntésével, ha neki is megkegyelmez. Persze mindez csak addig igaz, amíg stabil a Fidesz széke. Mert hiába hagyták a sz@rban Budaházyt azok, akikért a szabadságát áldozta, akik faltörő bunkóként használták őt a hatalmi játszmáik érdekében, nem vagyok benne biztos, hogy nem menne ki megint, hogy harcoljon valamiért, amiben ő tényleg hisz, és amivel azok takaróznak, akik őt manipulálták: a magyar nemzeti érdekekért, amik persze pont nem azok, amelyekről a hatalom állítja, és Budaházy hiszi. Mert a nép érdeke nem lehet az izoláció, a humanizmussal szembeni, dogmatikus tekintélytisztelet, a bezárkózás, a konfliktuskeresés, a gyűlölet. Szerintem Budaházy György bizonyos értelemben roppant fejletlen személyiség, Uram bocsá' infantilis, de nem a sátán földi képviselője. Szemben azokkal, akik őt irányították és befolyásolták.

 

És akiknek kínos lett volna mellette kiállni az elmúlt 13 évben, mert vállalhatatlannak tartották a nyugat és a kelet közti pávatánc koreográfiájában, meg hát ugye statuálni is kellett, hogy "neeeem, mi nem vagyunk szélsőjobboldaliak". Ezért kellett meghurcolni ezt a szerencsétlent, akinek a bombával bélelt, állítólagos focilabdáiról nem tudtam nem az ürgebőrbe varrt dobozokra gondolni, amiket A tanú koncepciós perében Dániel elvtárs az ellenséges békaembereknek adott át... Ott is "a statuálás (volt) a lényeg". Most már nem fontos, elvégre immár mindegy, mit hazudik a kormány az EU-nak, 2023 az elengedés éve lesz. És az elszakadásé. Elszakad az EU cérnája, és elszakad hazánk a nyugattól meg a harmincéves illúziótól. A reményt meg már elengedtük, hogy valaha is felnövünk a fejlődés útjához, marad a középkor, feudalizmus, rákosista ideológiával nyakonöntve. Az ukrán és az euroatlanti érdekeltség is fontosabb lett, mint az olcsó rabszolga, és a folyamatosan áramló orvos, mérnök, ápoló, szakember, akikkel Orbán az EU-s támogatásokért cserébe, az egészségügy tönkretételével megbízhatóan ellátta Németországot. Mert hát ezért nem volt olyan fontos 13 évig a pénzek ellenőrzése, és ezért felelős az EU vastagon azért, hogy a hazánkat így kicsinálta ez a tolvaj banda. De Putyint már nem tudják lenyelni, így elengednek minket. Most már meg lehet kegyelmezni nyíltan a "terroristának" (nagy eséllyel így fog szerepelni a mértékadó, nyugati lapokban), nem érdekes, mit gondol a "hanyatló nyugat".

 

Tehát nekem nincs bajom azzal, hogy vége ennek a hajcihőnek körülötte. Unalmas is volt már. Viszont amivel bajom van, és amiért ezt a posztot írom, az az, hogy Novák Katalin nő létére (tudom, nem vagyok PC, nem érdekel) börtönben hagy rohadni egy édesanyát, aki önmagát és a gyerekét védte, és akiről tudja mindenki, hogy ártatlanul ül. Kertész Ágnes ihlette a Békejel című dalomat, mert iszonyatosan megvisel a mai napig, hogy Magyarországon intézményesített gyakorlattá vált a bántalmazópártolás és az áldozathibáztatás. Kertész Ágnes exe magas kapcsolatokkal rendelkező ember(telen), aki évekig bántalmazta Ágnest. Mégis őt, a védekezőt ültették le 10 évre, amit Áder János – szégyen, gyalázat – csupán megfelezett, és fegyházról fogházra "enyhített". Kérdezem én: ha valóban olyan veszélyes, gyilkos nő Ágnes, helyes-e lefelezve a büntetését, ráengedni korábban a társadalomra? Nem felelőtlenség ez az elnök részéről? Ha pedig nem veszélyes, akkor miért hagyjuk akár csak egy percig is börtönben sínylődni, miközben a gyereke a bántalmazóval kénytelen együtt élni? Hol itt a logika?

 

Bíztam benne, hogy Katalin hivatalba lépésével tesz egy gesztust Ágnes felé, mert erdélyi, mert édesanya, mert nem állt volna semmiből, de persze naiv voltam: a kegyelem üzenet lett volna az összes bántalmazónak, akiket pedig a Fidesz véd és támogat. Katalinnak semmit nem jelent a gyerekét védő anya ügye. Annyit sem, mint Budaházyéké, pedig az sem jelentett sokat a rendszernek. 13 éve van Fidesz, és csak most futotta "kegyelemre" afelé, aki értük "harcolt". Vicc ez az egész. Ha terrorista, ne kegyelmezzünk neki, ha nem az, akkor meg az egész eljárás egy kirakat volt. Budaházy György nem a huszonegyedik század Dózsája, Kertész Ágnes pedig nem Báthori Erzsébet. Egyikük sem veszélyes a társadalomra, ezt hittel vallom, Budaházy csakis hatalmi segítséggel lehetne az, de ebben sem vagyok biztos, legalábbis szeretném hinni, hogy látja, hogy a Fidesz nem a magyar érdekeket képviseli. Aztán lehet, hogy naiv vagyok. Ágnes azonban ott ül a börtönben a mai napig. Ráadásul 19 hónapja még csak egy cikk sem született róla.

 

Szégyen ez az ország úgy, ahogy van. És én szégyellem magam, hogy nem tudtam tenni semmit, illetve kevés volt, amit tettem. Nekem elveszett minden reményem. Tudom, ne keseregjek, de rosszul vagyok, ha arra gondolok, mennyi gyermek él a bántalmazóval, mert a magyar jogrendszert pszichopaták alakítják! dr. Süveges Sarolta Marcija is felnő lassan, a gyerekkorának annyi, egy életre megnyomorodott, mert a rendszerszintű korrupciót és a befolyási övezeteket nem írja felül nálunk az emberség, az igazság és a józan ész, és az apjának ítélte a bíróság, akinek papírja van arról, hogy nárcisztikus. Mégis rábízták a gyereket, úgy is, hogy az új élettársától elvették a saját gyereke felügyeleti jogát, miután elítélt bűnözőként házi őrizetre ítélték. Tehát egy bűnözőnek és egy pszichopatának adták a kisfiút az édesanyjától elvéve. És a magyar társadalom azt is lenyelte, meg lenyelte Ágnes ügyét, és közönyösen figyeli, ahogyan egy-egy tanár sztrájkol, miközben a jogukat elvették... Köpni kell, de komolyan...

 

Ki jelent tehát a társadalomra valódi veszélyt? Novák Katalin és az ő "menedzsere", meg a köreik, akik viszont nem lehetnének ott, ahol vannak, ha a nép, az istenadta nem tartaná őket hatalomban. És erre nem az a jó válasz, hogy "de akkor ki?", hanem az, hogy elég volt.

 

Bálint Natália

 

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>