Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Szél Bernadett egyelőre csak egy levélben indokolja váratlan(?) lemondását
2018-08-22 14:00:51
Szél Bernadett egyelőre csak egy levélben indokolja váratlan(?) lemondását

Szél Bernadett egyelőre csak egy levélben indokolja váratlan(?) lemondását

A hvg.hu birtokába jutott levélben a frakció vezetéséről is leköszönő politikus szervezeti megújulást ajánl az LMP-nek, ő maga azonban – mint írta – egyelőre a háttérben marad. A történtek felelőseit ugyanakkor pontosan körülírta.

 

„Nem lehet így kampányt lezárni, ezzel a helyzettel én nem tudok azonosulni és mivel befolyásom nincs és nem is lehet az etikai bizottság felett, tiltakozásomat azzal tudom kifejezni, ha lemondok az általam viselt vezetői pozíciókról és ezt én most meg is teszem” – írta kedden az LMP-tagok zárt Facebook-csoportjában közzétett levelében a társelnöki és a frakcióvezetői posztról való lemondását magyarázva Szél Bernadett.

 

A párt eddigi társelnöke a nyilvánosság előtt nem beszélt még a távozásáról, lemondása hírét egyelőre csak a Borsod24.com szellőztette meg, Szél pedig csak annyit írt a saját Facebook-oldalára, hogy a kormányszócső(!) Magyar Hangnak adott interjújából hamarosan kiderülnek a részletek.

 

A három és fél oldalas írásban lemondása  közvetlen okaként az LMP etikai bizottságának nyári döntéssorozatát nevezte meg a politikus.

 

„Egy politikai közösség nem bánhat így a sajátjaival és végképp nem méltó ez a viselkedés a zöldekhez” – érvel a levelében indulatosan Szél Bernadett, egyértelművé téve, hogy „súlyosan igazságtalannak, méltatlannak, politikailag pedig vállalhatatlannak” tartja az eljárást. „Nem akarok egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák” – írja a politikus.

 

Az LMP egyik társelnöke a párt alapszabálya szerint csak nő, pártbeli információink szerint a csak nemrég felvett ex-MSZP-s Demeter Márta lehet.

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre g...
Bővebben >>