Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Szél Bernadett: Fáznak a gyermekek Fóton mert nincs fűtés
2018-10-03 09:50:45
Szél Bernadett: Fáznak a gyermekek Fóton mert nincs fűtés

Szél Bernadett: Fáznak a gyermekek Fóton mert nincs fűtés

Szél Bernadett országgyűlési képviselőnő – bár az LMP-ből kilépett – továbbra is a társadalmi igazságosságért a legelesettebbek megsegítéséért folytatja a munkáját. Képviselőként olyan helyekre is bejuthat, ahová más nem, így meg tudja nézni, mik zajlanak a mások előtt elzárt intézményekben.

 

A képviselőnőt is aggasztja, hogy a kormányzat fel akarja számolni a Fóti Gyermekvárost és az ingatlan magánkézbe adásán gondolkodik, ami természetesen funkcióváltással is járna. Szél Bernadett az előző napokban felkereste azokat az intézményi helyszíneket, ahol el akarják helyezni az itt lévő gyermekeket. Látta, hogy az adott helyeken készülnek a bővítésekre, de még az ottani intézményvezetőket sem tájékoztatják a jövőbeni tervekről.

 

„Szükség van ezekre a bővítésekre, de annyi gyermeket kellene még állami gondozásba venni, hogy a most kialakítandó férőhelyekre újabb jelentkezőket kellene elhelyezni, nem pedig Fótról átcsoportosítani. Most úgy néz ki, hogy májusig még nem nyúlnak a Fóti Gyermekvároshoz, de a szép környezetben lévő ingatlanra a kormányzat más funkciót akar.

 

Jelenleg még fűtés sincs, fáznak a gyermekek és a nevelők, illetve a személyzet Fóton. Körülbelül hat millió forint kellene egy új kazánra, mert a jelenlegi már nem működik. Erre azonban a jelek szerint nincs pénze az államnak, pedig a mi adóforintjaikból adná.”- aggódik Szél Bernadett az itt élők biztonságos jövőjéért.

 

Néhány órával a bejelentkezése után a fóti Károlyi István Gyermekközpont fenntartója, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a 24.hu kérdésére úgy válaszolt:

 

„A Károlyi István Gyermekközpontban történt fűtésrendszer-meghibásodásból adódó problémát elhárítottuk, a munkálatok befejeződtek. Az intézmény gyermekotthonai és bérlői számára a hőszolgáltatás biztosított.”

 

Kertész Z István/kép: Szél Bernadett fb. oldala

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindenkit megnyugtatunk már most az elején: természetesen nem. Ez egy nagyon sok tényezős kérdés, hiszen, ha s...
Bővebben >>