Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Szél Bernadett független országgyűlési képviselő kikelt a „rabszolga” törvény ellen
2018-11-28 10:26:45
Szél Bernadett független országgyűlési képviselő kikelt a „rabszolga” törvény ellen

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő kikelt a „rabszolga” törvény ellen

Szél teljesen elfogadhatatlannak tartja, hogy a munkáltatók a jelenlegi éves szinten 250 túlóráztatási lehetőségét a jövőben 400 órányira emelnék fel úgy, hogy a mostani egyéves elszámolási terminust három éves időszakra tolnák ki.

 

A két Fideszes képviselő, Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf által benyújtott egyéni indítvánnyal kapcsolatban Szél több dolgot is erősen kritizált. Először azt tette szóvá, hogy összesen öt Fideszes ül a teremben, ráadásul a másik beterjesztő, Szilágyi, meg sem jelent az általa is beterjesztett törvénymódosítás vitáján.

 

Szél szerint már így is sokat dolgoznak a magyar emberek és, ha megemelik a túlórakeretet, még jobban ki lesznek szolgáltatva a munkáltatóknak és még inkább károsodhat az egészségük.

 

A képviselőasszony arra is rámutatott, hogy nem csak keveset keresnek általában a magyar dolgozók, hanem alig marad idejük a családjukkal találkozni, a gyermekeikkel foglalkozni. Szerinte ma napi hét perc idő jut egy szülőnek egy gyermekére. A túlóráztatási lehetőség aránytalan elosztású és jelentős emelésével még inkább a dolgozók egészsége romolhat, és a családok együtt tölthető idejének drasztikus csökkenéséhez vezethet. Azt is kiemelte, hogy hiába hivatkoznak a törvénymódosítás beterjesztésében a kollektív szerződésre, azt mindenki jól tudja, hogy a munkáltató és a munkavállaló érdekérvényesítő képessége nem azonos, utóbbié gyakorlatilag nulla.

 

Felhívta a figyelmet, hogy véleménye szerint lassan a kormánypártra szavazók nagy többsége is felismeri, hogy részére az ilyen és ehhez hasonló törvények nem jók, képletesen fogalmazva „Nem ezt a mozit akarják nézni, nem erre fizettek be”.

 

 

Végül úgy foglalta össze felháborodott hozzászólását, hogy „Kósa úr ön megint ordas nagyot hazudott” utalva a kormánypártok választási ígéretei és a mára kialakult helyzet közötti igen jelentős különbségre.

 

 Éjféltájt Szél Bernadett a következőket írta a közösségi oldalán.

 

„Demeter, Bangóné, Szél — ebben a sorrendben zárt ki minket Lezsák Sándor a vitából majd utánam lezárta a vitát anélkül, hogy számos ellenzéki képviselőt beszélni engedett volna.

 

Mindenkinek köszönöm, hogy éjjelbe nyúlóan velünk volt, figyelte a munkánkat — vagyis azt, amennyit hagytak belőle elvégezni. A kormány direkt dugta el a vitát esti és éjjeli órákra, mert tartalmilag is botrányos a javaslat, de az is botrány, ahogy le akart velünk számolni a levezető elnök. De nem hagyjuk annyiban, egyeztetnünk és lépnünk kell, és ha itthon nem kapunk jogorvoslatot, meglátásom szerint a strasbourgi bíróságig nem szabad megállni. Hamarosan indulok az ATV Startba, ott minden bizonnyal lesz szó erről a fontos éjszakáról, amikor a rabszolgatörvény vitájában elnöki túlkapások segítségével a Fidesz elhallgattatta az ellenzéket.”

 

Kertész Z István/kép: Szél Bernadett fb. oldala

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>