Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Andrea napja van.
Szél Bernadett: Mit keres a magyar miniszterelnök a Türk Tanács ülésén...?!
2019-10-16 11:22:14
Szél Bernadett: Mit keres a magyar miniszterelnök a Türk Tanács ülésén...?!

Szél Bernadett: Mit keres a magyar miniszterelnök a Türk Tanács ülésén...?!

A Türk Tanácsban a törökül beszélő népek tartanak megbeszéléseket, amely a keleti autokratikus hatalmak találkozója is. Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő tűrhetetlennek tartja, hogy Magyarország miniszterelnöke egy ilyen találkozón vett részt.

 

A képviselő-asszony szerint ezzel egészen vad irányba mozdult el a külgazdaság-politika, amibe így belefér a véres török offenzíva melletti kiállás is, nyíltan szembe menve a közös európai állásponttal. Azt is kifogásolja, hogy Orbán Viktor olyan társaságban feszített büszkén, amelyben az emberi méltóságot, a kisebbségi jogokat és az uniós alapértékeket egyaránt semmibe veszik.

 

 

„Azzal, hogy a kurd kérdésben Orbán Viktor kormánya erkölcsileg az agresszor Törökországot támogatja, nemcsak a szövetségeseit árulta el, de egyben a bűnösök oldalára is állt. A kormány a török vezetéstől átvett propagandaszövege, miszerint ők a menekültkérdés megoldásán fáradoznak, merő valótlanság, mert igazából Orbán Viktor nyíltan asszisztál az etnikai tisztogatáshoz, lakosságcseréhez, ártatlan civilek halálához és emberek otthonaikból való elűzéséhez. Teszi ezt egy keresztény államférfi szerepében tetszelegve. Ez teljes mértékben elfogadhatatlan, vállalhatatlan és Magyarország nevében ezt nem teheti, mert rengetegen vagyunk, akik a legmélyebb felháborodással figyeljük, mit művelnek ebben a kérdésben az ország vezetői.

 

A törökök melletti kiállásával a magyar kormány túllépett az "érdekalapú" külpolitikán, ez már értékalapú külpolitika, amely az illiberális értékek alapján áll. A Türk Tanács ülésén való részvétel és a sűrű kézfogások már nem a gazdasági érdekekről szólnak, hanem egyértelmű politikai elköteleződés a török hatalmi ambíciók mellett. A ’hatalomért mindent’ elv igenlése” – írja közösségi oldalán Szél Bernadett.

 

Kertész Z István/kép: Szél Bernadett fb. oldala

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>