Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Szél Bernadett: Ne dolgozhasson tovább a támadásra uszító rendőr
2017-03-27 16:00:42
Szél Bernadett: Ne dolgozhasson tovább a támadásra uszító rendőr

Szél Bernadett: Ne dolgozhasson tovább a támadásra uszító rendőr

2014 augusztusában egy északkelet-magyarországi település közelében 7-10 maszkos férfi támadt baseballütőkkel, pajszerekkel felfegyverkezve négy roma közmunkásra, akik közül ketten súlyos sérülést szenvedtek.

 

A pár napja született másodfokú ítélet 2 évi, 4 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a támadás vezetőjét. A többi részvevőre a mai napig nem derült fény, ami nem is csoda, ha a három évvel ezelőtti támadás végrehajtására az Egri Rendőrkapitányság nyomozója adott ötleteket a Facebookon. „Törjük össze őket :-D Beöltözünk fekete ruhába. Maszkot a fejre és gyorsan lerendezzük. 1 percbe se telik. Baseballütő elég lesz. Kéztörés, oszt cső :-D Azt sem tudják kik voltak.” A pár nappal későbbi támadást úgy követték el, ahogy ő javasolta.

 

Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) frakcióvezető-társelnöke szerint elfogadhatatlan, hogy az egri rendőrkapitányság egyik nyomozója, aki tippeket adott ahhoz, hogyan kell rátámadni roma közmunkásokra, sem büntetőjogi eljárásban, sem fegyelmi felelősségre vonásban nem részesült. Nem állították fel a munkaköréből, noha a roma közmunkások elleni brutális támadás előtt pár nappal Facebook-chaten adott tippeket a végrehajtás mikéntjére.

 

–A nyomozó ügyészség arra hivatkozva nem emelt vádat a nyomozó ellen, hogy „csak viccelt”, a rendőrség pedig azzal érvelt a fegyelmi felelősségre vonás ellen, hogy „a nyomozó ügyészség véleménye a meghatározó.” Az LMP szerint felháborító, hogy sem büntetőjogi, sem fegyelmi felelősségre vonás nem volt az ügyben. Ezért magyarázatot várunk Pintér Sándor belügyminisztertől, mert a nyomozó tette nem maradhat következmények nélkül! – közölte Szél Bernadett.

 

Szerkesztőségünk az ügyben telefonon megkereste Erdélyi Gábor alezredest, az egri rendőrkapitányság vezetőjét, amint érdemileg reagál a történtekre, azt haladéktalanul közöljük.

 

Kertész Z István/kép: LMP

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>