Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Szél Bernadett szerint nincs is vizsgálat a CEU ügyében
2018-10-31 16:03:29
Szél Bernadett szerint nincs is vizsgálat a CEU ügyében

Szél Bernadett szerint nincs is vizsgálat a CEU ügyében

„Bebizonyosodott, hogy önkényes politikai döntés tárgya, hogy működhet-e Magyarországon egy egyetem. Ez masszívan Alaptörvény-ellenes” – írja közösségi posztjában Szél Bernadett.

 

Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériumának Oktatási-államtitkárságát kereste fel, kedden, pedig a Külügy- és Külgazdasági Minisztériumban járt. Mint képviselőnek joga van olyan helyekre is elmenni, ahová egy átlagembernek vagy egy újságírónak nem, ezzel a lehetőségével élve annak járt utána, hogy a Közép-európai Egyetemmel kapcsolatos kormányzati kommunikáció mögött van-e bármiféle valódi tevékenység. Egyik helyen sem támasztották alá, hogy bármiféle oktatási témájú vizsgálat lenne, sőt olyan embereket se tudtak megnevezni, akik szakmailag valóban foglalkoznának az üggyel. Például a Külgazdasági és Külügy Minisztérium egyik államtitkára, akinek egyébként a CEU-n szerzett amerikai diplomája van, se tudott valós vizsgálatokról beszámolni. Azzal fárasztotta a képviselő-asszonyt, hogy nem tudni, hogy az egyetemnek van-e New Yorkban valódi oktatási tevékenysége, mert ez a magyarországi működéshez alapfeltétel. Szél Bernadett erre azt feszegette, hogy egyáltalán megkérdezték-e erről az egyetemet.  Erre azonban nem tudott vagy nem akart válaszolni az államtitkár.

 

Szél Bernadett szerint színtisztán politikai döntés, hogy a kormányzat nem írja alá azokat a dokumentumokat, amelyekkel tovább működhetne Budapesten a Közép-európai Egyetem, rövidebb nevén a CEU.

 

Megkérdezett szakértőnk szerint, eddig is lehetett tudni, hogy a kormányzat eltökélt szándéka a tanintézmény magyarországi ellehetetlenítése, és az is sejthető volt, hogy semmilyen vizsgálatot senki nem folytat az ügyben. Nagy valószínűség szerint az egyetem nem tud itthon tovább működni, a december elsejei határidőig és utána sem fog megváltozni a kormányzat álláspontja, mert ez egyszerűen politikai ügy. Az más kérdés, milyen a lelkiismerete egy olyan embernek, aki a CEU-n kapott amerikai diplomát és bár lenne rá lehetősége, nem lép fel az egykori kampusza érdekében.

 

Kertész Z István/kép: Szél Bernadett fb. oldala.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátad...
Bővebben >>