Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Helén napja van.
Szél Bernadett: Van egy komoly kérdésem a miniszterhez
2019-09-28 12:02:10
Szél Bernadett: Van egy komoly kérdésem a miniszterhez

Szél Bernadett: Van egy komoly kérdésem a miniszterhez

Nyílt levelét teljes terjedelmében közöljük:

 

"Ön a szeptember 26-i Kormányinfón a Globális Klímasztrájk kapcsán azt mondta, hogy ehhez a „visszataszító” dologhoz egy „16 éves beteg kisgyereket használnak fel”. Külön kérdésre válaszolva azt is hozzátette, hogy az Asperger-szindróma betegség.

 

Szeretném felvilágosítani arról, hogy az autizmus nem betegség, hanem olyan állapot, amely eltérő fejlődéshez vezet. Az autizmussal élő személyek agya másképpen dolgozza fel a külvilágból érkező hatásokat, információkat.

 

Az autizmus spektrumzavarok az emberi fejlődés diverzitásaként, az idegrendszeri működés sokféleségeként értelmezhetőek.

 

 

Az Asperger-szindróma az autizmus spektrumzavarok egyik típusa, rá átlagos vagy annál magasabb intelligenciaszint jellemző.

 

Ön azzal, hogy Greta Thunberget „beteg kislánynak” nevezte, akit kihasználnak, arra utalt, hogy az autista emberek nem képesek önállóan gondolkodni és cselekedni, gondolataik és véleményük pedig nem érvényes, nem egyenlő értékű, ezért nem érdemes rá odafigyelni.

 

Ön ahelyett, hogy a klímaaktivista gondolataira, állításaira reflektált volna, az Ön által „betegségként” aposztrofált állapotán keresztül próbálta meg hitelteleníteni,

érvényteleníteni a véleményét.

 

Ön ezzel nemcsak Greta Thunberget sértette meg, de minden autizmus spektrumzavarral diagnosztizált embert. Magyarországon jelenleg mintegy 100 ezer ember él autizmussal.

 

Bocsánatot kér a Greta Thunberget illető megjegyzései miatt, amivel minden autista embert vérig sértett?

 

Várom válaszát.

 

Tisztelettel:

 

Szél Bernadett"

 

(nyitókép: Greta és a legutóbbi normális amerikai elnök, Barack Obama)

További híreink
Hiába zsarol a kormány – jár a támogatás az önkormányzatoknak a választások után is
Nem kell attól félni, hogy kevesebb lesz egy adott településen a pénz, ha ellenzéki vezetést választanak vasárnap. Ezt hangsúlyozta pénteken Tatán Donáth Anna, a Momentum...
2019-10-13 08:40:33, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Rés a pajzson a Borkai-lyuk
A Fidesznek senki sem tudott a kampányban többet ártani, mint Borkai. Lehet magyarázkodni, elhallgatni, de ami történt, több mint botlás, mert nem csupán elszaladt a ló. ...
2019-10-12 12:11:28, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Karácsony a budapestiekkel közös népszavazást, Tarlós viszont mindent megígér – ha Orbán engedélyt ad
Budapest jelenlegi polgármestere „emelt díjas” beszélgetésre készül a miniszterelnökkel - Tarlós István úgy nyilatkozott a PestiSrácok nevű kormányzati propagandaoldalnak...
2019-10-11 14:28:45, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
De szó szerint: (Ló)Takaró Mihály áldásos pedagógiai tevékenysége máris megfogant az oktatás hányattatott teng...
Bővebben >>