Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Lukrécia napja van.
Szél Bernadett: Van egy komoly kérdésem a miniszterhez
2019-09-28 12:02:10
Szél Bernadett: Van egy komoly kérdésem a miniszterhez

Szél Bernadett: Van egy komoly kérdésem a miniszterhez

Nyílt levelét teljes terjedelmében közöljük:

 

"Ön a szeptember 26-i Kormányinfón a Globális Klímasztrájk kapcsán azt mondta, hogy ehhez a „visszataszító” dologhoz egy „16 éves beteg kisgyereket használnak fel”. Külön kérdésre válaszolva azt is hozzátette, hogy az Asperger-szindróma betegség.

 

Szeretném felvilágosítani arról, hogy az autizmus nem betegség, hanem olyan állapot, amely eltérő fejlődéshez vezet. Az autizmussal élő személyek agya másképpen dolgozza fel a külvilágból érkező hatásokat, információkat.

 

Az autizmus spektrumzavarok az emberi fejlődés diverzitásaként, az idegrendszeri működés sokféleségeként értelmezhetőek.

 

 

Az Asperger-szindróma az autizmus spektrumzavarok egyik típusa, rá átlagos vagy annál magasabb intelligenciaszint jellemző.

 

Ön azzal, hogy Greta Thunberget „beteg kislánynak” nevezte, akit kihasználnak, arra utalt, hogy az autista emberek nem képesek önállóan gondolkodni és cselekedni, gondolataik és véleményük pedig nem érvényes, nem egyenlő értékű, ezért nem érdemes rá odafigyelni.

 

Ön ahelyett, hogy a klímaaktivista gondolataira, állításaira reflektált volna, az Ön által „betegségként” aposztrofált állapotán keresztül próbálta meg hitelteleníteni,

érvényteleníteni a véleményét.

 

Ön ezzel nemcsak Greta Thunberget sértette meg, de minden autizmus spektrumzavarral diagnosztizált embert. Magyarországon jelenleg mintegy 100 ezer ember él autizmussal.

 

Bocsánatot kér a Greta Thunberget illető megjegyzései miatt, amivel minden autista embert vérig sértett?

 

Várom válaszát.

 

Tisztelettel:

 

Szél Bernadett"

 

(nyitókép: Greta és a legutóbbi normális amerikai elnök, Barack Obama)

További híreink
Fellebbezett a kirívóan enyhe büntetés ellen a fideszes pedofil diplomata – az ügyészség és az MSZP is megszólalt
Többen az ügyészséget is bírálták, amiért felfüggesztett börtönt javasolt Kaletának arra az esetre, ha a bíróságon elismeri a bűnösségét. A felháborodást valószínűleg csa...
2020-07-08 17:54:28, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Osztálykirándulás helyett perre mennek a pécsi gimnazisták
A Velencei-tóhoz mentek volna osztálykirándulásra a pécsi Széchenyi István Gimnázium tizedikes diákjai, ám a vírus miatt ez elmaradt. Szerették volna visszakérni az osztá...
2020-07-08 17:54:26, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Zsinagógában került hálatáblára Orbán Viktor neve
Olvasom, hogy zsinagógába került Orbán Viktor neve. Történt ugyanis, hogy június 30-án új zsinagógát, vagyis „nagyimatermet” avatott a Kecskeméti Zsidó Hitközség. Az új i...
2020-07-07 18:02:04, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Velencei-tóhoz mentek volna osztálykirándulásra a pécsi Széchenyi István Gimnázium tizedikes diákjai, ám a v...
Bővebben >>