Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Mária napja van.
Szél Bernadett: Van egy komoly kérdésem a miniszterhez
2019-09-28 12:02:10
Szél Bernadett: Van egy komoly kérdésem a miniszterhez

Szél Bernadett: Van egy komoly kérdésem a miniszterhez

Nyílt levelét teljes terjedelmében közöljük:

 

"Ön a szeptember 26-i Kormányinfón a Globális Klímasztrájk kapcsán azt mondta, hogy ehhez a „visszataszító” dologhoz egy „16 éves beteg kisgyereket használnak fel”. Külön kérdésre válaszolva azt is hozzátette, hogy az Asperger-szindróma betegség.

 

Szeretném felvilágosítani arról, hogy az autizmus nem betegség, hanem olyan állapot, amely eltérő fejlődéshez vezet. Az autizmussal élő személyek agya másképpen dolgozza fel a külvilágból érkező hatásokat, információkat.

 

Az autizmus spektrumzavarok az emberi fejlődés diverzitásaként, az idegrendszeri működés sokféleségeként értelmezhetőek.

 

 

Az Asperger-szindróma az autizmus spektrumzavarok egyik típusa, rá átlagos vagy annál magasabb intelligenciaszint jellemző.

 

Ön azzal, hogy Greta Thunberget „beteg kislánynak” nevezte, akit kihasználnak, arra utalt, hogy az autista emberek nem képesek önállóan gondolkodni és cselekedni, gondolataik és véleményük pedig nem érvényes, nem egyenlő értékű, ezért nem érdemes rá odafigyelni.

 

Ön ahelyett, hogy a klímaaktivista gondolataira, állításaira reflektált volna, az Ön által „betegségként” aposztrofált állapotán keresztül próbálta meg hitelteleníteni,

érvényteleníteni a véleményét.

 

Ön ezzel nemcsak Greta Thunberget sértette meg, de minden autizmus spektrumzavarral diagnosztizált embert. Magyarországon jelenleg mintegy 100 ezer ember él autizmussal.

 

Bocsánatot kér a Greta Thunberget illető megjegyzései miatt, amivel minden autista embert vérig sértett?

 

Várom válaszát.

 

Tisztelettel:

 

Szél Bernadett"

 

(nyitókép: Greta és a legutóbbi normális amerikai elnök, Barack Obama)

További híreink
Hosszú idő után megszólalt Lévai Anikó és közölte: kincse van, akinek földje van
"Kincs van annak a kezében, akinek földje van" – idézte Orbán Viktor feleségét a Magyar Nemzet. Hamu alatt lapul a tűz, avagy vétkesek közt cinkos, aki néma. Lévai Anikór...
2019-12-07 16:03:48, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A Katona József Színház társulata igazgatójuk melletti tüntetést hirdet hétfőre
Az elmúlt napokban egyre aggasztóbb hírek jelennek meg a kormány szándékairól, melyek szerint gyökeresen átírnák a fővárosi színházak vezetői és működési struktúráját. A ...
2019-12-07 16:03:45, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Százmilliós üdülője van Kocsis Máté feleségének – a politikus vagyonnyilatkozatában nem szerepel
Nagy értékű balatoni ingatlan van Kocsis Máté feleségének tulajdonában – tudta meg a 24.hu. Az ingatlan nem szerepel Kocsis Máté vagyonnyilatkozatában.
2019-12-06 19:19:47, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A jelenlegi 1 507 350 forintról majdnem a duplájára nőhet Áder János köztársasági elnök havi fizetése.
Bővebben >>