Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Sziget: „Hiszünk a sokszínű, független, nemzeti kultúrában és az autonóm oktatásban”
2020-09-05 15:27:49
Sziget: „Hiszünk a sokszínű, független, nemzeti kultúrában és az autonóm oktatásban”

Sziget: „Hiszünk a sokszínű, független, nemzeti kultúrában és az autonóm oktatásban”

Huszonhét éve olyan alapvető értékek mellett formálódott a Sziget, mint a kultúrák sokszínűsége, a szabadsághoz való jog, a különböző hitű, bőrszínű, kultúrájú vagy szexuális orientációjú emberek egyenlőségének tisztelete, a saját nemzeti kultúránk büszkesége és más kultúrák megbecsülése, a személyekhez fűződő jogok tudatos, társadalmi gyakorlásának elvitathatatlansága, illetve a közösségek azon joga, hogy a tagjait összetartó ügyeket saját elhatározásuk szerint intézhessék.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy ezek az érték az elmúlt években semmit nem csorbultak. Mert tudtuk, hogy nem engedhetünk ezekből az alapokból, ezektől lettünk, vagyunk a Sziget.

 

Ezért is figyeljük aggódva, ha az “autonómia jogától” bárkit és bárkiket, aki vagy akik elismert szakmai vagy egyetemes értékek mellett teszik a dolgukat, igyekezne akárhol, akárki megfosztani – áll a Sziget Fesztivál közleményében.

 

Vasárnap délutánra élőláncot szerveznek a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai – jelentették be csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

 

A cél, hogy a lánc az SZFE épületétől a Parlamentig tartson, s közben érintse az egyetem Szentkirályi utcai épületét, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet, az ELTE BTK épületét, a Corvinus Egyetemet és a Károli Gáspár Református Egyetemet. A szervezők szerint ehhez ötezer résztvevőre van szükség. A diákok egy dokumentumot is el akarnak juttatni az Országházba.

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem...
Bővebben >>