Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Szijjártó, a bolha hadat üzent a német elefántnak
2019-07-31 12:47:42
Szijjártó, a bolha hadat üzent a német elefántnak

Szijjártó, a bolha hadat üzent a német elefántnak

 

Amit sajna Horn Gyulához köt a világ történelme, de biztosak lehetünk benne, hogy Habony és a kormánypropaganda már gőzerővel dolgozik a tények nem teljes kibontásán, miszerint az egyik kapun Orbán engedte át a keletnémet turistákat, miközben ezzel egy időben a másik kapun a szovjet hadsereget zavarta a másik irányba.

 

Ismételjük meg gyorsan: HORN GYULA vágta át a drótkerítést és nem DÓZSA LÁSZLÓ – mielőtt még...

 

Lehet, hogy minderről elfelejtették tájékoztatni Szijjártó Pétert, ugyanis Magyarország külügyminisztere nem ér rá találkozni Heiko Maas német külügyminiszterrel, bár a találkozót már  leszervezték. A szociáldemokrata politikus a magyarországi Maccabi-játékok apropóján tervezett négyszemközti találkozót Szijjártóval, de értesülve a magyar kollégája finoman szólva is taplóságáról, inkább a német belügyminisztérium államtitkárát küldi maga helyett.

 

De legalább a főnöke s ráadásul vércinikusan a sporttal megvette a magyarországi zsidó közösségek egy részét is a hazai viszonylatban tökéletesen értelmetlen pénzkidobást jelentő Maccabi-játékokkal.

 

A magyar külügyminisztérium mindössze annyit jelzett, hogy főnöküknek más programja van. Bár lapinformációk szerint nincs politikai ok a történtek mögött, a diplomáciai otrombaság egyértelműen jelzi Orbán és Merkel viszonyát – az előbbi miatt mi kérünk elnézést.

 

Mindez fölöttébb pikáns taplóság annak tükrében, hogy szintén ma jelentették be: közösen emlékezik meg Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar miniszterelnök augusztus 19-én a Páneurópai Piknik 30. évfordulójáról Sopronban.

 

Gyorsan magjegyeznénk, míg Schmidt Mária be nem jelenti, hogy Dózsa László volt a drótvágó 1989-ben: 30 éve az akkori osztrák külügyminiszter Alois Mock és magyar kollégája Horn Gyula közösen vágták el a határzárat, mely esemény és tett jelképes és gyakorlati értelemben is ledöntötte a vasfüggönyt.

 

(szabadhir.hu)

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Önkormányzati segítséggel menekül előre a Pécsi Harmadik Színház, ami általa tovább működhet a kortárs darabok...
Bővebben >>