Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Csongor napja van.
Szijjártó diplomáciai botránya - most Észak-Koreával
2016-12-30 12:00:45
Szijjártó diplomáciai botránya - most Észak-Koreával

Szijjártó diplomáciai botránya - most Észak-Koreával

Magyarázatot kért Észak-Korea bécsi nagykövetsége Szijjártó Péter külügyminiszter kijelentéseivel kapcsolatban Magyarország bécsi nagykövetségétől – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

 

A Koreai Népi Demokratikus Köztársaságnak hazánkban nincs diplomáciai képviselete, a bécsi nagykövetségük van Magyarországra akkreditálva.

 

Szijjártó Péter az MTI december 16-i tudósítása szerint azt mondta: az Iszlám Állam mellett az jelenti a legnagyobb veszélyt a világra, ha az észak-koreai diktátor atomfegyver kifejlesztésére vonatkozó tervei sikeresek lesznek. Úgy vélte:

 

Észak-Koreát egy őrült kommunista diktátor vezeti, aki veszélyt jelent az egész világra, mert mindent megtesz azért, hogy nukleáris fegyvert fejlesszen ki, és csak az idén huszonnégy rakétakísérletet hajtottak végre az országban.

 

A magyar külügy szóbeli jegyzékben tájékoztatta Észak-Korea bécsi nagykövetségét arról, hogy a tudósításban leírtak pontosan tükrözik Szijjártó Péter nézeteit. Hozzátették: Magyarország „olyan ország, amely beható és zord történelmi tapasztalattal rendelkezik a kommunista vezetés atrocitásaival kapcsolatban, tisztában van a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság állampolgárainak helyzetével”.

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Van, amikor egészen banális dolgok miatt nincs esélyünk a munkavállalásra abban a pozícióban, amire áhítozun...
Bővebben >>