Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Szimpátiatüntetés Sándor Mária mellett
2016-04-15 20:37:09
Szimpátiatüntetés Sándor Mária mellett

Szimpátiatüntetés Sándor Mária mellett

A jelentős médiaérdeklődéssel kísért eseményen a Lehet Más a Politika (LMP) két országgyűlési képviselője, Sallai Róbert Benedek és Szél Bernadett méltatták az egyszerű ápolónőből érdekvédővé vált Sándor Mária tevékenységét. Sallai Róbert Benedek hangsúlyozta, hogy meg kell becsülni mindenkit, aki ki mer állni saját és munkatársai érdekében és van kellő bátorsága a sokszor nehéz és önfeláldozást kívánó küzdelemre.

 

Szél Bernadett szerint el kellene jutnia a Parlamentbe az ilyen és ehhez hasonló, az egész országot érintő jogos panaszoknak s az Országház épületére mutatva annak a reményének adott hangot, hogy nemsokára az már a valódi problémák megtárgyalásának a helyszíne lesz.

 

Sándor Mária meghatódva köszönte meg a jelenlévők bíztatását.  Elmondta, hogy nagyon fáradt, de most látja, hogy sokan kiállnak mellette és az eredeti célok eléréséhez további erőt kívánnak neki. Arról beszélt, hogy ő egy ápolónő, és nem is akar más lenni, a célja az, hogy miután eredményeket érnek el az ágazatban dolgozók érdekében, ő visszamehet a betegágyakhoz.

 

Azt is elmondta, hogy ma reggel a Madarász Viktor utcai gyermekkórház ápolóinak megtiltották a szolidalítás kifejezését, és csak lopva, egymást váltva mertek kijönni hozzá az épület elé. Sándor Mária láthatóan örömmel és meghatottsággal fogadta a támogatást kifejező részvételt, és külön megköszönte az egyes pártok tagjainak szimpátiáját, a Demokratikus Koalíciót (DK), a Párbeszéd Magyarországért (PM), a Lehet Más a Politikát (LMP), a Jobbikot is megemlítette – majd kis szünetet tartva azt mondta, ha van itt Fideszes akkor annak is köszöni, hogy eljött.

 

Erre az eseményre azután került sor, hogy Sándor Mária nemrég bejelentette: abbahagyja a küzdelmet, mert nem látja maga mögött a támogatók tömegét. Az a jelenlévők tömegében többször elhangzott, hogy sokan egzisztenciális félelemből nem mertek eljönni a demonstrációra vagy bármiféle rokonszenvet kimutatni, ugyanakkor maximálisan drukkolnak Máriának.

 

Kertész Z István/kép: Pásztor Tamás

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen....
Bővebben >>